#

Близько 20% населення виїхало з Київщини від початку повномасштабної війни

23.03.2023 15:10
Близько 20% населення виїхало з Київщини від початку повномасштабної війни
Фото з мережі Інтернет

З’явилися результати опитування українських біженців, які були змушені виїхати за кордон через російське вторгнення 24 лютого 2022 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на результати опитування Центру економічної стратегії та дослідницької агенції  Info Sapiens для "Економічної правди".

Згідно результатів опитування, половина українців, які виїхали за кордон, – це діти. Серед дорослих більшість (83%) становлять жінки, переважно (42%) у віці 35-49 років.

Серед опитаних людей найбільше жителів Києва (14%), Дніпропетровської (12%) та Харківської (11%) областей.

Також вдалося з’ясувати, що Київщина опинилася на другому місці серед областей України, з яких виїхало найбільше населення. У матеріалі йдеться:

Найбільша частка населення виїхала із Запорізької області (23%), а також Києва та Київської області (близько п’ятої частини від довоєнного населення). Від 15% до 20% населення виїхало з Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей.

Більшість українських біженців наразі перебувають у Польщі (38%), Німеччині (20%), Чехії (12%) та Італії (6%).

Нагадаємо, що прислужник одного із монастирів московського патріархату виправдовував злочинні дії армії РФ на території України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram