#

Бориспільська райрада ліквідувала підприємство, яке мало займатися похованнями на велетенському кладовищі (ВІДЕО)

29.09.2021 15:00
Бориспільська райрада ліквідувала підприємство, яке мало займатися похованнями на велетенському кладовищі (ВІДЕО)
Фото з місця події

У середу, 29 вересня, на позачерговій сесії Бориспільської райради 35 депутатів ліквідували скандальне комунальне підприємство "Стреліція", яке мало займатися похованням на велетенському кладовищі, будівництво якого планується між селами Петропалівське, Мартусівка та Ревне

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Мій Бориспіль"

Також цим рішенням депутати звернулися до Київської обласної ради з вимогою скасувати рішення голови Бориспільської районної держадміністрації про розробку детального плану територій, згідно з яким було погоджено будівництво мегацвинтаря у Золочівській та Гірській громадах.

Водночас голова Бориспільської районної держадміністрації Руслан Дяченко скасував затверджений його попередником Володимиром Строканем детальний план території (ДПТ), котрий передбачав спорудження велетенського цвинтаря з крематорієм.

Проте, є питання щодо законності такого скасування. Юристи запевнять, що скасувати ДПТ може або голова Київської обладміністрації, або суд.

Як повідомлялося, поруч із міжнародним аеропортом "Бориспіль", у полі між селами Петропавлівське та Мартусівка, може з’явитися цвинтар на мільйон поховань і крематорій. Під цей об'єкт планують віддати 250 гектарів землі.

26 вересня на місці потенційного будівництва кладовища відбувся масовий протест місцевих мешканців.

Нагадаємо, що у Бориспільському районі Міноборони скасовано протиправну реєстрацію земельної ділянки за комерційною структурою, ринкова вартість якої перевищує 3 млн грн.


Читати "Моя Київщина" у Telegram