#

Бориспільські патрульні склали понад 200 протоколів за керування в стані алкогольного сп’яніння

15.04.2021 19:42
Бориспільські патрульні склали понад 200 протоколів за керування в стані алкогольного сп’яніння
Фото з мережі Інтернет

Бориспільські патрульні з початку поточного року склали 244 протоколів за керування в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Патрульна поліція Борисполя" у Faсebook.

У дописі зазначається, шо правоохоронці склали:

  • за керування у стані сп’яніння – 213 протоколів;
  • за повторне протягом року керування у стані сп’яніння – 20 протоколів;
  • за третє й наступні протягом року керування у стані сп’яніння – 10 протоколів;
  • за ДТП в стані сп'яніння  – 1 протокол.

Також у дописі наголошується, що за керування в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння (вчинене вперше протягом року) штраф 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. Якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року - штраф 34 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії - штраф 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років, та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Якщо особа керувала транспортним засобом, після ДТП за її участю алкоголю, наркотичних засобів або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду - штраф 34 000 гривень або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб із позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Нагадаємо, що 14 квітня на вулиці Глибочанське Шосе у Білій Церкві поліцейські зупинили автомобіль Vokswagen, у якого не працювала ліва фара в режимі ближнього світла.

Читати "Моя Київщина" у Telegram