#

Бородянська громада благає про допомогу в організації гуманітарного коридору

14.03.2022 15:00
Бородянська громада благає про допомогу в організації гуманітарного коридору
Фото з мережі інтернет

Бородянка повністю окупована, зв'язок відсутній, а тисячі жителів знаходяться в заручниках у російських терористів, тому громада відчайдушно благає про допомогу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

До редакцій ЗМІ та публічних осіб надходять повідомлення про критичну ситуацію в ОТГ, запити про пошук рідних, а також прохання про допомогу у визволенні заручників. 

Після нещадних обстрілів під руїнами живцем поховано безліч людей. Через відсутність зв'язку та брак інформації люди, які ще живими залишаються під завалами, можуть не дочекатися допомоги.

Достеменно відомо, коли оголошувалась евакуація, місцевих мешканців, які максимально зібралися в узгодженому владою місці,  російські військові в силовому порядку заштовхали в свої автобуси і вивезли в невідомому напрямку. Сьогодні місцева влада намагається сформувати списки мешканців, які лишились і які евакуйовані, але через відсутність зв'язку така база формується виключно за свідченнями родичів.

Редакція "Моєї Київщини" зв'язалась із депутатом КОР Галиною Єрко від Бородянщини, яка розповіла про критичну ситуацію в громаді:

Я дуже прошу, щоб сьогодні про це не просто говорили, а щось діяли. Мають бути якісь офіційні заходи, щоб дізнатися яких людей і куди повезли, що ми маємо робити, що мають робити родичі. Чому ця ситуація замовчується? Нам по максимуму потрібні харчі, медикаменти, дитяче харчування тощо. В нас немає світла, закінчуються навіть сірники. Якщо немає можливості здійснити повноцінну евакуацію, ми просимо організувати гуманітарні коридори по доставці харчів.

Щодо викрадених російськими терористами місцевих мешканців Галина Єрко повідомила наступне:

Я особисто була на зв"язку з жінкою, яка йшла на місце евакуації. Вона деякий час не виходила на зв'язок, а згодом повідомила, що їх везуть автобусом в Білорусь. Деякі люди з Бородянки кажуть що їх вивезли на рашку. Ми достеменно не знаємо цю інформацію, бо немає зв'язку.     

Зокрема на Бородянщині зафіксовано повідомлення про знущання, вбивства та згвалтування кадирівцями. Тим часом місцеві не втрачають надію і благають про допомогу, адже в якомусь із підвалів можуть знаходитись мами з дітьми. Зазначається, що ще декілька днів тому з-під завалів доносився стукіт. 

Місцеві чоловіки голіруч розбирали завали, адже вся спеціальна техніка спалена. Тому громада, родичі безвісті зниклих та загиблих  благають про допомогу у наданні  техніки зеленим коридором для визволення людей, а також гуманітарки.  Ситуація залишається надкритичною.

Нагадаємо, що 14 березня у Київській області відбудеться черговий етап евакуації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook