#

Боярська лікарня отримала благодійну допомогу зі Швейцарії (ФОТО)

29.12.2021 18:55
Боярська лікарня отримала благодійну допомогу зі Швейцарії (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 29 грудня, КНП "Лікарня інтенсивного лікування Боярської міської ради" отримала благодійну допомогу, яку було зібрано завдяки зусиллям української громади в Швейцарії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Під час передачі гуманітарного вантажу були присутні перший заступник міського голови Боярки Валерій Шульга, секретар Міської Ради Олексій Перфілов, депутати міської ОТГ та керівники й фахівці місцевої лікарні.

Лікарні передали розхідні матеріали для надання медичної допомоги хворим під час хірургічних втручань, а саме: халати, простирадла, шприци, леза, шовний матеріал, скальпелі та інші медичні препарати одноразового використання.

Під час церемонії передачі "гуманітарки" Валерій Шульга висловив впевненість, що у подальшому співпраця з представниками української діаспори за кордоном та вітчизняними дипломатами буде носити системний характер, а Олексій Перфілов зазначив, що після новорічних свят очікується гуманітарний вантаж від сусідів із Польщі.

А ще він зауважив, що не дивлячись на адміністративну реформу та новації у медицині (згідно яких Києво-Святошинська ЦРЛ була реорганізована на Комунальне некомерційне підприємство “Лікарня інтенсивного лікування Боярської міської ради”), авторитет місцевих лікарів у пацієнтів округи залишається достатньо високим, про що свідчить намагання хворих регіону записатися на консультацію саме до місцевих фахівців.

Керівник медичної установи Володимир Пляцек сказав:

Хоча головним постачальником матеріалів та обладнання для місцевих лікарів є Національна служба охорони здоров’я, медики розраховують і на подальшу співпрацю з меценатами і  благодійниками, у тому числі і закордонними, оскільки подібний матеріал поточного користування ніколи зайвим не буває.

Інший лікар Олександр Азаров зауважив, що свою роль у співпраці з діаспорою та дипломатами зіграли представники фракції "Слуга народу" у міській раді.

Нагадаємо, що 28 грудня захворювання на коронавірус виявили у 275 жителів Київщини, серед них – 19 дітей.



Читати "Моя Київщина" у Telegram