#

Брат ексгенпрокурора показав журналістам сучасні методи ведення агробізнесу в Переяславській громаді (ФОТО)

08.08.2021 17:00
Брат ексгенпрокурора показав журналістам сучасні методи ведення агробізнесу в Переяславській громаді (ФОТО)
Фото з місця події

Керівник ПП "Земля Переяславщини" Олександр Ярема розповів про новації, які успішно впроваджують на полях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Приватне підприємство "Земля Переяславщини" цього року вперше випробувало на своїх полях найсучаснішу сівалку з комп’ютерним управлінням. Нею працювали навесні – зараз уже видно результативність застосування нових технологій. Поля з соняшником, кукурудзою, буряком радують дорідними рослинами. Наразі в господарстві посіяли озимий ріпак.

На жнивному полі зібрали пшеницю, і відразу ж за зерновими комбайнами, яких у господарстві п’ять штук нових імпортних моделей, солому заготовляють для потреб своїх тваринницьких ферм.

Сучасний прес-тюкувальник спочатку ріже скошені стебла на дрібнішу фракцію, а затим змотує в тугі рулони і обв’язує сіткою. Така технологія дозволяє зберігати солому просто неба навіть за дощової погоди – волога не проникає в середину через щільність трамбування. Так у господарстві мають якісну підстилку для тварин до наступного літа.

Керівник підприємства розповідає:

Зараз багато новацій з’являється, а випробувати все в одному господарстві не завжди вдається. Раніше то в одного щось побачиш, в іншого почуєш, а тепер, як то кажуть, мусимо вчитися лише на своїх помилках.

Ярема зазначив:

Головна запорука – наша широкозахватна сівалка Fendt точного висіву, яку купили тільки цієї весни. Це найновітніша техніка. Вказує, як добре видніються по золотавій стерні діагональні доріжки посіяного.

Сівалка справді вражає навіть на вигляд. Вона оснащена програмним управлінням дозаторів норм висіву, системою додавання рідких добрив, регулюванням ходу під рівень ґрунту тощо. Рухається майже самостійно за визначеним маршрутом, який керується навігатором. Загалом техніка, яка контролюється штучним інтелектом, – це справді високі технології 21 століття.

А ще Олександр Ярема зауважує, що апробований ними спосіб посіву культур без попереднього обробітку ґрунту – вигідний економічно, бо зменшуються на це затрати, і водночас продуктивний. Однак щороку продовжують експериментувати з різними технологіями.

Нагадаємо, що 4 серпня у селі Велика Каратуль Переяславської ТГ чоловік вкоротив собі віку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: