#

Брифінг голови КОДА Василя Володіна щодо початку п'ятого етапу вакцинації від COVID на Київщині (ВІДЕО)

22.07.2021 09:40
Брифінг голови КОДА Василя Володіна щодо початку п'ятого етапу вакцинації від COVID на Київщині (ВІДЕО)
Василь Володін

На Київщині стартував п'ятий етап вакцинальної кампанії проти коронавірусу. Про роботу Центрів  масової вакцинації в населених пунктах Київщини на брифінгу розповів

голова Київської облдержадміністрації Василь Володін


Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Очільник КОДА заявив: 

Від сьогодні на Київщині почали працювати 11 центрів масової вакцинації у восьми містах області, а саме у Броварах, Білій Церкві, Борисполі, Обухові, Богуславі, Славутичі, Українці та Яготині. Ми працюємо над тим, щоб відкривати додаткові центри масової вакцинації. Такі центри в будні працюватимуть з 9 до 17 години, а у вихідні дні з 9 до 15 години. Повний перелік з адресами та телефонами є на нашому сайті.

 

Наразі Київська обласна державна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування працює над організацією маршрутів для підвезення жителів віддалених населених пунктів до центрів масової вакцинації. Василь Володін зазначив:

 

На сьогодні ми прийняли рішення, що починаємо курсування шкільних автобусів двічі на день. Через місцеві мерії та старост віддалених населених пунктів ми доведемо інформацію про час руху цього автобусу, тобто, коли він буде виїжджати і повертатись, куди будуть везтися і якою вакциною вакцинуватимуть.

 

 

Окрім 11 центрів вакцинації, на базі медичних закладів області розгорнуто 137 пунктів щеплень з яких 105 уже запрацювали. Паралельно з центрами та пунктами щеплень на Київщині продовжують функціонувати мобільні бригади, послугами котрих можуть скористатись  організовані колективи, професійні групи та маломобільні громадяни. Голова КОДА додав:

 

Записатися на щеплення до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему або за телефоном центру 0800 60 20 19. За цим самими номером записатись на щеплення можуть і організовані колективи від 50 осіб. Після опрацювання заявки їм повідомлять коли приїде мобільна бригада.

 

Василь Володін також наголосив, що запис на вакцинацію через додаток "Дія" більше не працює, адже на даному етапі доступ до вакцинації відкритий абсолютно для усіх:

 

Звертаюсь до усіх мешканців Київської області, якщо ви ще не вакцинувались, оберіть найближчий пункт щеплення чи центр масової вакцинації та захистіть себе. Наразі в області відбувається вакцинація такими вакцинами: AstraZeneca, Pfizer, CoronaVac, Moderna. Кожна з цих вакцин  ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби та рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого рганізму.


Як зазначив Василь Володін, з початку кампанії з вакцинації в Київській області близько 176 тисяч жителів Київщини вже скористались можливістю захистити своє здоров'я та життя. Тож закликав зробити це і інших.


Нагадаємо, що 20 липня захворювання на коронавірус виявили в 13 жителів Київщини, у тому числі в 2 дітей.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: