#

Броварська міськрада вирішила "задушити" бізнес податками

30.06.2021 13:00
Броварська міськрада вирішила "задушити" бізнес податками
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на сесії депутати Броварської міської ради проголосували за підняття ставок орендної плати за землю у 2-4 рази для 399 підприємств

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Моя Київщина" у Facebook.

У повідомленні розповідається, що завод "BRAZ" займає 26 гектарів. Підвищення ставки більш, ніж в 2 рази (з 3 до 7%) на такій площі призведе до відчутного підвищення вартості продукції підприємства, що зробить його менш конкурентоздатним на ринку. Зменшення обсягів продажу призведе до скорочення виробництва, зниження інших податкових надходжень в бюджет громади. Або будуть змушені скорочувати постійні витрати, а це в першу чергу – фонд заробітної плати. Зниження зарплати потягне за собою масові звільнення.

Далі говориться, що в громаді працюють десятки інших великих заводів та фабрик, які мають статус постійного землекористувача.

Також зауважується, що ефект від підвищення вартості оренди землі відчує кожен броварчанин, адже бо муситиме заплатити за послуги чи продукти в супермаркетах та на ринках більше, ніж в Білій Церкві чи Бучі, де ці відсотки на рівні 3%. Через зменшення доходів і зарплат, броварчани шукатимуть кращі умови праці в Києві та інших містах.

У дописі пишеться, що ставка податку є інструментом політичного тиску на підприємства міста Бровари з метою привласнити діючий бізнес, повторно реалізувати землю, в тому числі дружнім забудовникам, перерозподілити зони особистого впливу, пожертвувавши тисячами робочих місць і добробутом броварчан в цілому прикриваючись «благими намірами».

Нагадаємо, що у місті Бровари в червні дві петиції набрали значну кількість голосів та направленні на розгляд місцевій владі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram