#

Броварська прокуратура розслідує корупційну справу чиновника регіонального відділення "Укрзалізниці"

21.06.2018 14:39
Броварська прокуратура розслідує корупційну справу чиновника регіонального відділення "Укрзалізниці"

Сьогодні, 21 червня, прокуратура Київщини оголосила підозру інженеру одного з відділень "Укрзалізниці", який завдав збитків державі на суму понад 500 тис грн, під час купівлі секційних колодок для електровозів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що чоловік, працюючи на посаді головного інженера виробничого підрозділу локомотивного депо Київ-Пасажирський регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», будучи службовою особою, займався організацією вхідного контролю якості та кількості продукції, що надходить в депо, а також будучи головою відповідної комісії, відповідав за проведення вхідного контролю.

Протягом червня – вересня 2016 року на виконання умов договорів про поставку товарів, укладених між ПАТ «Українська залізниця» та двома товариствами, до виробничого підрозділу локомотивне депо Київ-Пасажирський надійшли колодки секційні для електровозів серії ЧС в кількості 3 600 шт, які за своїм хімічним складом не відповідають умовам договорів.

Однак, головний інженер, використовуючи своє службове становище, діючи всупереч інтересам служби та в інтересах товариств-постачальників, будучи обізнаним з технічними умовами, яким повинна відповідати колодка секційна для електровозів серії ЧС, організував приймання неякісного товару.

Вказане призвело до того, що за непридатний до виробництва товар регіональною філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» на рахунки постачальників безпідставно перераховані кошти на суму понад півмільона гривень за товар, який не відповідає умовам договору та нормативно-технічній документації, що завдало істотної шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: