#

Бучанка Любов Панченко стала героїнею арт-гри (ФОТО)

03.02.2021 19:20
Бучанка Любов Панченко стала героїнею арт-гри (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що почесна громадянка Бучі, жива легенда українського мистецтва Любов Панченко стала героїнею арт-гри, яку створили українські аніматори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Українські аніматори створили арт-гру "60s. The Lost Treasures". У ній вміщено серію інтерактивних новел. У кожній новелі йдеться про одну з українських художниць-шістдесятниць, які протистояли тоталітарній системі і зазнавали репресій з боку радянської влади.

Цей проєкт починається з мінігри, головною героїнею якої стала Любов Михайлівна Панченко. Вона українська майстриня та художниця-модельєрка, лауреатка премії ім. Василя Стуса, член Союзу Українок. Ескізи Панченко публікувалися у головному виданні для жінок того часу — “Радянська жінка”. Пізніше її дизайни копіювали майстри зі всієї країни.

За словами організаторів проекту, всі ці новели у грі дають можливість зануритися в пошуки втрачених скарбів мистецтва та спробувати себе в ролі інтелігентів, які боролися з тоталітарною системою. Цікаво, що окрім інтерактивної складової, проєкт також презентує життєписи художниць, ілюстровані їхніми творами та архівними фото.

Нагадаємо, що ірпінчанка Ірина Коляденко знову стала чемпіонкою України з вільної боротьби.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook