#

Бучанського воїна відзначили нагрудним знаком "Золотий Хрест"

21.08.2023 12:30
Бучанського воїна відзначили нагрудним знаком "Золотий Хрест"
Євген Даценко

Бучанця Євгена Даценка на позивний "Мессер" нагородили почесним нагрудним знаком "Золотий Хрест

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Бучанської міськради.

Євген у 2013-2014 роках був учасником Революції Гідності, а згодом долучився до добровольчого батальйону "Азов" і ніс службу у зоні АТО. "Мессер" звільняв Маріуполь, частково Іловайськ, брав участь у штурмі Мар’їнки і Широкинській наступальній операції.

Після двох років служби чоловік повернувся в Бучу, де втратив ногу в дорожньо-транспортній пригоді. Проте це не зупинило його від того, щоб вирушити захищати Україну 24 лютого 2022 року. Наприкінці березня Євген Даценко був серед бійців, які звільняли Бучанський район.

Зараз 35-річний герой захищає Україну на Бахмутському напрямку. Вдома на Євгена чекають любляча дружина, 4,5-річний син і батьки.

Зазначимо, що нагрудним знаком "Золотий хрест" нагороджують осіб рядового і сержантського складу ЗСУ за успішне виконання бойових завдань під час проведення об'єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Нагадаємо, що бійці 45-го окремого стрілецького батальйону просять допомогти зібрати кошти на ремонт машин.

Читати "Моя Київщина" у Facebook