#

Бучу відвідав голова Європейського інвестиційного банку в Україні

27.02.2024 10:32
Бучу відвідав голова Європейського інвестиційного банку в Україні
Фото з місця події

Вчора, 26 лютого, до Бучі з візитом прибув Жан-Ерік де Загон — голова Європейського інвестиційного банку в Україні, який вже співпрацював з Бучанською громадою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Бучанського міського голови Анатолія Федорука. 

Громада вже має досвід впровадження проєктів з паном головою Європейського інвестиційного банку в Україні. Так, до повномасштабної війни Бучанська міська рада вже мала підписані угоди про фінансування будівництва Бучанської школи №1 та Бучанської гімназії №2. Але наразі затримуються тендерні процедури з будівництва об'єктів. 

Анатолій Федорук зазначив, що триває активна робота з розвитку водопостачання у громаді: 

Водночас працюємо з ЄІБ і у проєктах, які стосуються розвитку Бучанського водоканалу. Деякі з них вже в роботі. Про інші ж — говорили сьогодні. Маємо чітку стратегію розвитку водопостачання у Бучанській громаді. Частину реалізуємо з корейськими партнерами, а частину — залучимо на місцевому рівні. Бо спадщина, яка нам дісталася від сусідньої громади, дійсно у незадовільному стані. Тому всю увагу і ресурси спрямовуємо, аби забезпечити належний стан об‘єктів водопостачання та водовідведення. 

Бучанський голова підсумував, що зустріч була результативною, обговорили з паном Еріком усю проблематику, яка існує, та подальші шляхи співпраці. Сподівається на підтримку і допомогу і важливій справі: зробити систему Бучанської громади повністю автономною.

Нагадаємо, що 25 лютого у Бучу з повторним візитом завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен.

Читати "Моя Київщина" у Telegram