#

Будівництво гілки метро до Ірпеня не планується, - КМДА

16.05.2018 18:05
Будівництво гілки метро до Ірпеня не планується, - КМДА

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергія Симонова, розмови про будівництво гілки метрополітену в Ірпінь – всього лише домисли. Подібних проектів навіть на саму віддалену перспективу київська влада не розглядає. Натомість столична влада планує будівництво підземки в район "Виноградар"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Романа Бойко в групі "Буча – місто для всіх і кожного" у Facebook.

"Ірпінь - це не територія Києва. У нас є плани будувати метро на Виноградар. Крім того, ми підписали меморандум з китайською стороною з приводу будівництва четвертої лінії метрополітену в напрямку Троєщини", - пояснив С. Симонов.

Чиновники відзначають, що чутки про якихось нових і недорогих видах транспорту, які з'єднали б Ірпінь з Києвом ходять не перший рік. Свого часу, від Києва до Ірпеня була прокладена нова автомагістраль. На етапі проектування активно ходили розмови про те, що з Ірпеня до Києва по новій дорозі (13 км) пустять тролейбус. Але після завершення будівництва про це забули. Експерти відзначають, що швидше за все ідея про тролейбусної лінії виникла для того, щоб заспокоїти екологів, які протестували проти автодороги, прокладеної в лісовому масиві.

Столичні чиновники в неофіційних коментарях відзначають, що Ірпінь вже сьогодні перетворився практично в найкритичніший регіон області по транспортному сполученню. А в найближчі роки, після введення в експлуатацію великих і поки ще споруджуваних житлових комплексів, що існують автомагістралі між Ірпенем та Києвом будуть багаторазово перевантажені навіть в звичайне, що не піковий час.

Читати "Моя Київщина" у Telegram