#

Будівництво обхідної дороги не вирішить транспортні проблеми столиці – урбаніст

09.06.2021 20:00
Будівництво обхідної дороги не вирішить транспортні проблеми столиці – урбаніст
Фото з мережі інтернет

Голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик заявив, що нова Київська обхідна дорога в тому вигляді, в якому вона пропонується кредиторам, лише частково вирішить транспортні проблеми міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Віталія Селика у фейсбуці.

За словами голови Ради з урбаністики, КОД (Київська обхідна дорога) разом з новою залізницею знизить рівень шуму в межах міста, підвищить рівень безпеки та покращить мобільність.

Відведення товарних поїздів від центру Києва дозволить більше використовувати колії столиці для пасажирських перевезень. Той же трам-трейн вже не буде виглядати фантастикою. Перенесення пасажиропотоків на залізницю дозволить зменшити навантаження на дороги міста і відповідно затори .Винесення з Києва товарних станцій дозволить зменшити кількість вантажівок, які здійснюють міжміську логістику.

Також Віталій Селик нагадав, що об’їзну дорогу задумали ще Генплані Києва 1966 року,  і вже тоді її планували поєднати з залізницею, яка має обійти Київ, щоб здешевити вартість робіт.

Нагадаємо, що в мережі з’явилась новина про те, що Київську кільцеву дорогу зможуть будувати без відкритих тендерів, що обурило відомого економіста Бориса Кушнірука.



Читати "Моя Київщина" у Telegram