#

Будівництво Військового меморіального кладовища у Гатненській громаді розпочнуть наприкінці 2023 року

11.09.2023 13:50
Будівництво Військового меморіального кладовища у Гатненській громаді розпочнуть наприкінці 2023 року
Фото з мережі Інтернет

У Міністерстві у справах ветеранів України планують розпочати будівництво Національного військового меморіального кладовища (НВМК) у Гатненській громаді наприкінці листопада 2023 року 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на видання "Українська правда" та першого заступника міністра у справах ветеранів Олександра Порхуна.

Олександр Порхун зазначив, що технічно й документально роботи розпочалися:

Отримано низку технічних умов щодо проєктування Національного військового меморіального кладовища.
Безпосередньо саме будівництво плануємо розпочати наприкінці листопада, і здачу першої черги, для того, щоб могли проводити поховання наших полеглих героїв, до кінця 2023 року.

Ще у жовтні 2022 року Кабмін схвалив створення Міністерством у справах ветеранів державної установи "Національне військове меморіальне кладовище".

Спершу його хотіли розмістити в урочищі "Лиса Гора", однак активісти та уряд виступили проти.

У березні 2023 року Мінветеранів і Мінкультури запропонували створити Національне військове меморіальне кладовище біля заповідника "Биківнянські могили" в Києві. Однак в серпні в заповіднику "Биківнянські могили" заявили, що НВМК неможливо збудувати в Биківнянському лісі в стислі терміни, бо там ще можуть бути старі поховання.

Тоді локацію переобрали: Кабмін схвалив реалізацію проєкту НВМК у Гатненській громаді поблизу Києва до серпня 2025 року.

 Нагадаємо, що у Білій Церкві попрощались із захисником Олександром Мащенком.

Читати "Моя Київщина" у Facebook