#

Центральні телеканали рекламують скандальну забудову в Ірпені

09.07.2020 12:20
Центральні телеканали рекламують скандальну забудову в Ірпені
ЖК "Синергія Сіті"

У місті Ірпінь звели ЖК "Синергія Сіті", навколо якого були скандали, проте це не заважає деяким телеканалам висвітлювати його з кращої сторони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

Варто нагадати, що 13 вересня минулого року Ірпінський суд заарештував землю під житловий комплекс "Синергія Сіті" в Ірпені. Під арешт потрапили шість земельних ділянок загальною площею понад 29 гектарів. Також після арешту землі під новим ЖК "Синергія Сіті", інвестори почали масово забирати свої гроші, а згодом з’ясувалось, що "Синергія" взагалі не має права вести будівництво. Проте в січні поточного року Печерський районний суд Києва прийняв рішення зняти арешт з земельних ділянок, чим визнав законність будівництва житлового комплексу "Синергія Сіті" в Ірпені.

Як розповідається у повідомленні "ТСН", "Синергія Сіті" – це справжнє курортне містечко від будівельної групи "Синергія", яка вже десять років перетворює Ірпінь на комфортне передмістя.

Ми хочемо показати людям, якою може бути архітектура поблизу води, як може розвиватися місто майбутнього. "Синергія" вибрала для прикладу Стокгольм не випадково. Столиця Швеції стрімко розростається і щороку поповнюється на десять тисяч жителів. Люди потребують нових домівок. Тому тут почали освоювати різні екосистеми біля річок та каналів, які чудово взаємодіють разом. Як відомо, Стокгольм є одним з міст світу, що має найкращу екологію. В Ірпені ми створюємо проєкт "Синергія Сіті", який буде українським прикладом вдалого поєднання міської архітектури та природи, - розповів Вадим Василюк.

Далі розповідається, Стокгольмський квартал "Хаммарбю Шьостад" збудований переважно за кошти приватних інвесторів, але невелику частину виділив і місцевий бюджет. Будинки, побудовані біля води, мають не більше п'яти поверхів, на центральних вулицях - сім. Завдяки цьому мешканці можуть насолоджуватися береговими панорамами. У кожному дворі є дитячі майданчики та міні-сади. 

Раніше у світі була тенденція до будівництва хмарочосів. Тепер вона змінилася – люди хочуть жити ближче до землі, до природи. Тому й почали освоювати для житлового будівництва різні міські екосистеми. Ми з цим згодні, тому наш проєкт "Синергія Сіті" – це  широкий, озеленений, безтранспортний простір біля води з низькоповерховою забудовою. Ми хочемо створити частину Європи у нашому місті, тому запозичуємо досвід колег з-за кордону, - пояснив архітектор Вадим Василюк.

На кінець зазначається, що у "Синергія Сіті" буде розвинена інфраструктура. Зараз триває будівництво школи на 1300 місць. У закладі сучасні класні кімнати та басейн. Також на території "Синергії Сіті" будуть дитячі садочки, паркінг на п'ять тисяч автомобілів, власний торговий центр та понад 500 магазинів для шопінгу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram