#

Через Київ, Ірпінь та Бучу планують прокласти велосипедний маршрут (ФОТО)

16.06.2022 12:40
Через Київ, Ірпінь та Бучу планують прокласти велосипедний маршрут (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 15 червня, команда Bike City consulting презентувала ескіз міжміського велосипедного маршруту Буча-Ірпінь-Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Станіслава Клименка у Facebook.

Зазначимо, що проєкт потребує великої роботи та залучення фахівців "Укравтодору", але за бажання його цілком реально втілити в життя. Розробники проєкту повідомили, що веломаршрут, який можуть прокласти через три міста, є досить амбітним. 

Ще до війни велосипедний рух у напрямку Ірпеня та Бучі був популярним, найвищим по всій агломерації Києва. А вже під час активних бойових дій в області велосипед став чи не єдиним транспортом для евакуації населення з міста. Проєкт передбачає розробку якісної інфраструктури велосипедного маршруту до набережної вздовж річки Ірпінь, яка вже кілька років є туристичним та рекреаційним місцем для велосипедистів. 

Як зазначають автори ескізу, попит на велосипедний рух між містами має бути підкріплений пропозицією. За задумом авторів, довжина веломаршруту має становити 6,2 кілометри. Його пропонують обладнати велостійками очікування на перехрестях та велопарковками. Пропонований маршрут повинен бути значно більшим, ніж той, що є зараз. Самі розробники проєкту назвали його "велосипедною мрією" Ірпеня. 

Ініціативу створення міжміського веломаршруту підтримав мер Ірпені Олександр Маркушин. У коментарях до посту люди висловили зацікавленість цим проектом і навіть почали пропонувати ще більше ідей для створення велосипедних трас, наприклад, з Києва до Вишгорода.

Нагадаємо, що у зруйнований Ірпінь неочікувано приїхала українська співачка Світлана Лобода.



Читати "Моя Київщина" у Telegram