#

Черкаський "бізнесмен" організував на Київщині виробництво неякісних антисептиків (ФОТО)

26.11.2020 19:00
Черкаський "бізнесмен" організував на Київщині виробництво неякісних антисептиків (ФОТО)
Фото з місця події

У Київській області виявлено масштабне виробництво та реалізацію неякісних дезінфікуючих засобів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

За даними оперативників, зразки продукції не проходили обов’язкової перевірки на безпечність та не мають свідоцтва Державної реєстрації дезінфекційних засобів МОЗ України.

Також з’ясувалося, що під час пандемії коронавірусу сумнівні засоби реалізовували оптовими партіями та в роздріб на території України. Крім того, військова контррозвідка СБУ викрила масштабне виготовлення та реалізацію неякісних та небезпечних для здоров'я антисептиків для потреб армії. Правоохоронці встановили, що приватний підприємець продавав фальсифікат військовій частині ЗС України та державному підприємству МО України.

Під час обшуків правоохоронці виявили майже 40 тисяч літрів спиртовмісної речовини, партію готової продукції, хімічні речовини, обладнання та порожню тару.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем виробництва фальсифікату співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення та розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема етиловий спирт, антифриз, гліцерин. Також знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин та приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

Нині проводять експертизи контрафактного продукту та встановлюється джерело походження підакцизного товару та все коло осіб, причетних до оборудки. Якщо провину організаторів виробництва доведуть, їм загрожує від 8 до 10 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Операція проводилась спільно зі Слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Нагадаємо, що спортсменки з Київщини гідно представили область на чемпіонаті Європи з сучасного п’ятиборства серед молоді до 24 років.



Читати "Моя Київщина" у Telegram