#

Чехія допомагатиме Київщині розвивати економіку

14.09.2022 13:00
Чехія допомагатиме Київщині розвивати економіку
Фото з місця події

Учора, 13 вересня, пройшла зустріч заступника голови Київської ОВА з делегацією Чеської Республіки на чолі з заступником Міністра закордонних справ Чеської Республіки Мареком Свободою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

У складі чеської делегації в зустрічі також взяли участь Надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула та представники чеського бізнесу.

Під час зустрічі учасники обговорили можливість залучення чеських організацій до відбудови та надання гуманітарної допомоги Київщині. Також чеська сторона заявила, що готова надавати допомогу як у короткостроковій перспективі, так і зацікавлена в довгостроковому співробітництві та інвестуванні в економіку регіону.

Наразі чеські партнери можуть передати для закладів охорони здоров’я, об’єктів соціальної інфраструктури комбіновані генератори для виробництва тепла та електроенергії, а також необхідне медичне устаткування.

Також вони розглянули питання можливості побудови чеською стороною тимчасових модульних містечок для вимушених переселенців та людей, які залишилися без домівок.

Нагадаємо, що ізраїльське агенство з питань міжнародного розвитку передало Київській області питну воду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook