#

Частина Бучі знову стала містом: славнозвісне "рішення Мікуліна" скасували

24.04.2020 05:48
Частина Бучі знову стала містом: славнозвісне "рішення Мікуліна" скасували
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 24 квітня, суддя Ірпінського міського суду Наталія Карабаза відмінила рішення Мікуліна, згідно з яким 890 га міста Буча було визнано лісом, та ухвалила нове, яким відмовила державі у праві на ці землі

Про це інформаційному порталу "Моя Київщина" повідомив мер міста Буча Анатолій Федорук. 

Зауважимо, що суддя Андрій Мікулін п'ять років тому прийняв відверто неправомірне та помилкове рішення. Відповідно до нього  Нагадаємо, понад третина міста Буча, умовною площею 890 га, із майже 20 тис жителів, 6 тис приватних і понад 120 багатоквартирних будинків, школами, садочками, медичними закладами, дорогами було  визнано лісом І категорії, що знаходиться за межами населеного пункту і власником якого є держава в особі Кабінету Міністрів України .

Очевидно, що таке рішення спричинило безліч позовів до мешканців  міста Буча про витребування належних їм на праві власності земельних ділянок на користь держави.Прокуратуру не зупиняв навіть той факт, що на цих землях десятиліттями стояли житлові будинки, в яких мешкають громадяни нашого міста.

На щастя, після документів, наданих Бучанською міською радою як стороною по справі, які беззаперечно доводять, що землі в межах міста належать громаді, а не державі і не мають статусу лісового фонду, неправосудне рішення Мікуліна таки було скасоване.

"Надалі, ми вживемо всіх юридичних засобів, щоб кожен безпідставний позов до громадян був відкликаний прокуратурою, а права та законні інтереси кожного мешканця міста, хто постраждав від цього рішення – поновлені в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк несподівано виявився учасником бойових дій, попри те, що не служив в армії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: