#

Через сміттєзвалище під "Борисполем" може виникнути небезпека для авіаруху літаків

13.04.2018 06:27
Через сміттєзвалище під "Борисполем" може виникнути небезпека для авіаруху літаків

Сміттєзвалище у селі Глибоке у Бориспільському районі Київщини забрудює фільтратами грунти у місцевості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Стопкор".

За результатами журналістського розслідування, ГО "Стоп корупції" виявлено передумови до виникнення небезпеки авіаційного руху навколо міжнародного аеропорту "Бориспіль", а також вагомі екологічні проблеми в приаеропортовій території.

Журналістами та правозахисниками ГО "Стоп корупції" разом із залученими екологами неодноразово проводилось вивчення полігону быля села Глибоке на предмет наявних законних підстав його функціонування, дотримання технологічних та санітарних норм, правил пожежної безпеки тощо. Залучені спеціалісти-екологи зафіксували грубі порушення, пов’язані з експлуатацією та утриманням полігону, що може призвести до екологічної катастрофи місцевого значення (зокрема, зафіксовано перевищення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, утворення та утилізації фільтрату, засмічення леткими фракціями прилеглої до полігону території, тощо). Наразі ГО "Стоп корупції" співпрацює з контролюючими та правоохоронними органами щодо вжиття ними відповідних заходів, скерованих на припинення незаконних дій та запобігання порушень зі сторони утримувачів полігону.

Водночас, за свідченнями фахівців-екологів, враховуючи безпосередню близькість розташування полігону до злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Бориспіль", утворюється небезпека для авіаруху літаків, адже органічні відходи з полігону та специфічний сморід приваблює велику кількість птахів, які можуть стати причиною авіаційних аварій та надзвичайних наслідків через потрапляння птахів у турбіни літаків при злеті та посадці.

Також сморід з полігону та його періодичні загоряння стануть постійною причиною дискомфорту для пасажирів та персоналу міжнародного аеропорту.

Оскільки екологи, представники ГО "Стоп корупції" та місцеві мешканці вкрай занепокоєні такою ситуацією, просимо провести перевірку із залученням відповідних фахівців:

- впливу вказаного полігону на безпеку авіаційного руху;

- ступінь забруднення викидами у повітря аеропорту та інші негативні екологічні наслідки для навколишнього середовища", – зазначили у документі юристи "Стоп корупції".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: