#

Чиновник Києво-Святошинської РДА виявився криптомільйонером (ВІДЕО)

20.04.2018 13:49
Чиновник Києво-Святошинської РДА виявився криптомільйонером (ВІДЕО)
Начальник відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської РДА Роман Лява

Як стало відомо з сюжету в програмі "(Без) коштовно медицина", начальник відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської РДА Роман Лява і головлікар Солом'янського районного консультативно-діагностичного центру Вікторія Зацеркляна виявилися мільйонерами, маючи чималу кількість нерухомості в Києві та мільйони гривень на крипторахунках

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "ГЛАВКОМ".

Подружжя - начальник відділу охорони здоров'я Києво-Святошинської РДА Роман Лява і головлікар Солом'янського районного консультативно-діагностичного центру Вікторія Зацеркляна - задекларували готівки в еквіваленті більше 300 тис. доларів, понад 5 млн гривень у криптовалюті, три квартири і три офісних приміщення в Києві. На думку журналістів, такі доходи сім'ї медиків забезпечили закупівлі медикаментів і ремонтні роботи, які проводяться Києво-Святошинською РДА.

Про це стало відомо з сюжету в програмі «(Без) коштовно медицина», яка вийшла в ефір 16 квітня 2018 року на телеканалі «24».

На думку журналістів, джерела спроможності подружжя можна зрозуміти, проаналізувавши закупівлі для ремонтних робіт в медустановах, що проводяться Києво-Святошинською РДА. Наприклад, в 2017 році в обхід тендерних процедур Роман Лява уклав 20 договорів на ремонт поліклініки на 13,5 млн гривень з ТОВ «БК-Блік» і ПП «Будінком».

За даними аналітичної системи Youcontrol, власниками цих фірм є Тетяна Миколаївна та Володимир Миколайович Борода, які проживають за однією адресою.

Ліки на 5,5 млн гривень в Києво-Святошинській РДА, за словами журналістів, закупили у компанії «Томаш» із засновниками в офшорах. За даними аналітичної системи Youcontrol, мова йде про харківський ТОВ «Томаш», де засновником виступає кіпрська компанія «Слатис Лтд», а кінцевим бенефіціаром - житель Харкова Олексій Томаш.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: