#

Чиновники намагаються зробити Вишгород центром району (ФОТО)

10.06.2020 15:52
Чиновники намагаються зробити Вишгород центром району (ФОТО)
Фото з місця події

Головами районних рад Вишгородського, Іванківського, Поліського, Бородянського районів Київської області та мером міста Вишгорода підписано спільний лист щодо реформування субрегіонального рівня місцевого самоврядування 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Вишгородська районна рада Київської області" у Facebook

Центром новоствореного району має бути Вишгород.

Місцеве самоврядування, кажучи іншими словами, - це народовладдя, і його діяльність спрямована на повне задоволення інтересів жителів територіальних громад. Наразі в державі відбуваються процеси децентралізації, за якими органам місцевого самоврядування буде передано значну частину повноважень, ресурсів та відповідальності органів виконавчої влади.

Серед ключових завдань децентралізації - формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади для надання якісних та доступних публічних послуг, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території.

У рамках реформи з децентралізації та територіальної організації влади постало завдання створення нової моделі територіального поділу на райони. Відповідні пропозиції напрацьовувались обласними держадміністраціями та Міністерством розвитку громад та територій України.

Нагадаємо, що голова Київської ОДА вважає Бородянку найкращим варіантом районного центру, але більшість ‒ за Бучу. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram