#

Чиновники Обухівщини завдали громаді збитків на 700 млн грн (ФОТО)

20.12.2021 16:30
Чиновники Обухівщини завдали громаді збитків на 700 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події
Служба безпеки України викрила посадовців однієї з селищних рад Обухівщини на багатомільйонних махінаціях із землею

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

Зловмисники продавали землю  підконтрольній приватній структурі. При чому, за попередніми даними, ціна була в 10 разів нижче ринкової. Такі дії завдали територіальній громаді збитків на понад 700 млн грн.

За замовленими у спільника документами, вартість земель була значно меншою за реальну. На підставі цього висновку селищна рада продала підконтрольній приватній структурі 7 земельних ділянок загальною площею понад 26 гектарів. Ділки сплатили за них громаді 55 млн грн. Тоді як за оцінками фахівців середня ринкова вартість цієї землі становить майже 800 млн грн.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели 26 обшуків за адресами роботи та мешкання зловмисників. У ході обшуків вилучено: оригінали документів щодо продажу земельних ділянок селищної ради за заниженою вартістю, первинну фінансово-господарську документацію та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

Триває досудове слідство за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України для виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.




Читати "Моя Київщина" у Telegram