#

Чисельність бригади Сил ТрО Київщини за рік зросла вдесятеро

24.02.2023 18:45
Чисельність бригади Сил ТрО Київщини за рік зросла вдесятеро
Фото: Віктор Дехтяр

З 24 лютого 2022 року чисельність бригади Сил територіальної оборони Київщини зросла у десять разів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "АрміяInform".

Заступник командира бригади Сил територіальної оборони Київщини підполковник Андрій Клопов розповів, що у військовому формуванні служать люди були буквально усіх спеціальностей, починаючи від охоронців у супермаркетах і закінчуючи депутатами різних місцевих рад, міських рад.

Чисельність бригади з 24 лютого 2022 року збільшилася вдесятеро, але мотивація перемагати не змінилася. Нині третина особового складу бригади вже пройшла через бойові дії на сході країни, здобули бойовий досвід, який передають у підрозділи.

У навчання особового складу вкладають багато зусиль. Це залежить від навчальних центрів, які організовані в батальйонах. Волонтерська підтримка також не зменшилась, просто вона стала іншою. Люди передають засоби зв’язку, автомобілі, запчастини.  

Також підполковник розповів про жінок, які служать у бригаді. До широкомасштабного вторгнення їх було в нас зовсім небагато. Зараз жінок стало значно більше. Є дівчата на офіцерських посадах, багато хто служить бойовими медиками, є і жінки — стрільці.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський нагородив капелана зі Славутича отця Юрія Логазу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook