#

Члени Київської обласної ТВК повідомляють про масові фальсифікації результатів виборів (ДОКУМЕНТ)

14.11.2020 15:06
Члени Київської обласної ТВК повідомляють про масові фальсифікації результатів виборів (ДОКУМЕНТ)
Фото з мережі Інтернет

Відразу п'ять членів Київської обласної територіальної виборчої комісії заявили про фальсифікацію результатів виборів до Київської обласної ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на окремі думки членів обласної територіальної виборчої комісії.

Ряд членів Київської обласної територіальної виборчої комісії (КОТВК) повідомили, що не згодні з прийнятим рішенням щодо встановлення результатів волевиявлення Васильківською ТВК. Зазначається, що комісія у Василькові порушила терміни встановлення результатів голосування, тому КОТВК витребувала виборчу документацію. Член обласної комісії Олена Слободяник, яка перевірила діяльність ТВК у Василькові, повідомила, що встановлення достовірних результатів виборів – неможливе. Попри це, КОТВК врахувала результати виборів по Василькову для встановлення переліку депутатів Київської обласної ради.

Також Слободяник повідомила, що таємно від частини членів Київської обласної територіальної виборчої комісії відбувся розрахунок виборчої квоти та складено заключний протокол щодо результатів виборів до Київської обласної ради.

Член комісії Лариса Сідєльнік в окремій думці повідомляє, що вранці 11 листопада голова комісії Оксана Вертелецька почала зачитувати один варіант протоколу, який не був дочитаний до кінця у зв’язку з технічною перервою (суд затребував документацію від КОТВК про результати голосування Богуславської ТВК Обухівського району), але по даному протоколу комісія не прийняла ніякого рішення. Ввечері з’явився вже інший протокол, в якому дані по кількох пунктах відрізнялися від першого варіанту, були значні розбіжності в кількості голосів, відданих за політичні партії.

Ще двоє членів КОТВК – Тамара Галай та Віта Єзапенко – повідомили, що комісія прийняла протоколи Макарівської ТВК, Гостомельської ТВК та Бощагівської ТВК, які мали ознаки фальсифікування.

Член Київської обласної ТВК Марина Андреєва в окремій думці зазначає, що ознаки фальсифікування також містять протоколи Обухівської, Богуславської, Васильківської та Фастівської територіальних виборчих комісій.

Таким чином незрозуміло, як Київська обласна територіальна виборча комісія може встановити достовірні результати виборів до Київської обласної ради.

Нагадаємо, що 21 жовтня народний депутат Костянтин Бондарєв звинуватив у неправомірних діях голову Київської обласної ТВК від "Слуги народу" Оксану Вертелецьку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: