#

CNN опублікувала репортаж про волонтерку зі Ставищенської громади (ВІДЕО)

23.03.2023 16:10
CNN опублікувала репортаж про волонтерку зі Ставищенської громади (ВІДЕО)
Ганна Сергієнко

CNN опублікувала відерепортаж про волонтерку Ганну Сергієнко з села Винарівка Ставищенської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на відеоматеріал CNN на ютуб-каналі "Ставищенські стайні".

У сюжеті розповідається про 65-річну Ганна Сергієнко, яка живе в невеликому селі Винарівка на Білоцерквіщині. Будинок жінки є осередком для місцевих волонтерів, які виготовляють маскувальні сітки бійцям на передову.

Пані Ганна розповіла, що війна розпочалася на рік тому, а ще у 2014 році. Ще тоді вона вирішила допомагати нашим військовим:

Я була на пенсії, але все ще працювала і не знала, як допомогти. Я не могла піти на передову. Потім я побачила по телевізору людей, які плели маскувальні сітки. Тож я знайшла однодумців, звільнилася з роботи й 9 грудня 2014 року ми почали ткати. Коли я надіслала фото першої зробленої нами сітки волонтерам в Одесу, вони сказали: "Це не сітка, це килим! ". Вони були занадто щільні.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії, пенсіонерка опублікувала допис у Facebook, де закликала сусідів прийти та приєднатися до ткацтва, й вони відгукнулися.

Також жінка поділилася із журналістами:

Кожного разу, коли плетемо зимові маскувальні сітки, я думаю: "Сподіваюся, ми їх робимо востаннє". Але, на жаль, за всі ці роки ми повертаємося знову.

Нагадаємо, що поліцейські Київщини розслідують ДТП з двома потерпілими поблизу Ставища.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook