#

Чоловік народної депутатки від партії Порошенка виявився шахраєм (ФОТО)

17.11.2020 14:55
Чоловік народної депутатки від партії Порошенка виявився шахраєм (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що чоловіка нардепки Вікторії Сюмар – Дмитра Христюка та експретендента на посаду Ірпінського міського голови Ярослава Куца звинувачують у шахрайстві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Рупор Київщини".

Компанія "ПІАР-ЛАЙН" подала відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 159-1 Кримінального кодексу України (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації чи агітації референдуму).

Виявилося, що під час передвиборчої кампанії представник "Європейської Солідарності" Ярослав Куц замовив низку рекламних послуг у ТОВ "ПІАР-ЛАЙН". Зокрема – розміщення біл-бордів та виготовлення листівок із політичною агітацією. Про це був підписаний відповідний договір.  Фірма виконала свої зобов’язання у повному обсязі. А от замовник досі за них не розрахувався. Йдеться про майже 100 тис. грн.

Постраждала сторона стверджує, що домовленості з рекламним агентством щодо послуг Ярославу Куцу вів Дмитро Христюк – чоловік нардепки від "Європейської солідарності" Вікторії Сюмар. Він же обіцяв організувати оплату за надані послуги. Однак, цього не сталося.

Окрім факту фінансового шахрайства, у "ПІАР-ЛАЙНі" заявляють про неправдиві факти, внесені до фінансового звіту кандидата.

До того ж, під час передвиборчої кампанії 22 жовтня Ярослав Куц брав участь у дебатах, які були проведені телеканалом "Погляд".

Однак, у звіті кандидата у графі "використання засобів масової інформації", у тому числі ефірного часу, а також у графі "Розміщення матеріалів передвиборної агітації в мережі "Інтернет" відповідні витрати не відображені, що також є порушенням виборчого законодавства та є достатні підстави вважати, що указані відомості також недостовірні", – йдеться у заяві в поліцію.

За подання завідомо недостовірних відомостей у фінансовому звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду політичної партії, місцевої організації політичної партії, кандидата Ярославу Куцу загрожує штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк.

Також нагадаємо, що Ірина Ткаченко стала депутатом Боярської міської об'єднаної територіальної громади, не набравши жодного голосу підтримки від виборців.



Читати "Моя Київщина" у Telegram