#

Чорнобильському заповіднику нададуть частину коштів, які мали піти на розвиток громад біля АЕС

10.11.2021 16:30
Чорнобильському заповіднику нададуть частину коштів, які мали піти на розвиток громад біля АЕС
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що Кабмін  вирішив надати Чорнобильському заповіднику частину коштів, які мали піти на розвиток громад, що знаходяться біля АЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Ольга Василевська-Смаглюк - Округ 96" у Facebook.

У документі зазначається, що 90% із виділеної суми піде на будівництво об’єктів соціального значення у місті Славутич, Вишгородському районі ( на територіях Іванківської та Поліської селищних територіальних громад) Київської області, розвиток зони відчуження і зони безумовного відселення.

10%, що залишилися, вирішили спрямувати на розвиток Чорнобильного заповідника. Дане рішення дуже обурило депутатку Ольгу Василевська-Смаглюк, яка сказала наступне:

Сьогодні Кабмін ухвалив такий проєкт закону. Я, як депутат від 96 округу, до якого входять ОТГ Іванкова, Полісся, Славутича, виступаю категорично проти. І не буду підтримувати таку ініціативу Мінекологіі. У нас і так проблеми з Енергоатомом, який по ложці в день виплачує громадам кошти, а тут ще й ділитись з заповідником? Хай в Чорнобильському радіаційному заповіднику краще розберуться із своїми захмарними зарплатами, роздутим штатом, а не зазіхають на чужі кошти.

Нагадаємо, що нещодавно у зоні відчуження помітили напівводяного гризуна з Південної Америки.



Читати "Моя Київщина" у Facebook