#

Чотирилапі з кагарлицького притулку чекають на свого господаря

11.05.2022 18:00
Чотирилапі з кагарлицького притулку чекають на свого господаря
Фото з місця подій

Кагарлицький притулок для тварин переповнений, тож чотирилапі з нетерпінням чекають на свого господаря 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Кагарлик City".

Працівник "Міськрембудсервісу" В’ячеслав Мертвіченко вже два роки опікується безпритульними собаками, він постійно працює над тим, аби в собачому куточку, де нині мешкає близько 30 тварин, було завжди прибрано. У його ж обов’язки входить і приготування їжі чотирилапим друзям. Утім, як заявляє В’ячеслав Леонідович, він лише допомагає волонтерам, які взяли на себе основні клопоти, пов’язані із забезпеченням собак кормами, а в разі потреби, й лікуванням.

Директор "Міськрембудсервісу" Микола Стеценко підтверджує ці слова, теж наголошуючи на тому, що саме на волонтерах міста й тримається цей собачий притулок. Завдяки Ірині Коваленко та іншим небайдужим людям собаки постійно забезпечені необхідною кількістю кормів. 

"Міськрембудсервіс", за словами керівника, лише створив для собак умови, виділивши необхідне місце та облаштувавши його належним чином. Працівники підприємства власними руками змайстрували будки, позагороджували вольєри, облаштували територію. Причому, все робилося із підручних засобів.

Микола Стеценко зазначив:

Ми з самого початку намагалися робити вольєри просторими, щоб собаки могли в них рухатися. Усі наші тварини оброблені від внутрішніх та зовнішніх паразитів, щеплені, а хлопчики ще й стерилізовані. Якщо ж хтось із них захворіє, то допомогу надають знову ж таки волонтери.

У собачому притулку кожен хвостатий постоялець має свою історію, утім більшість із них опинилися на вулиці лише тому, що виявилися не такими породистими, як хотілося їхнім господарям, не такими вихованими. Більше шансів у цуценят та породистих собак. Майже нульові – у старих та хворих тварин.

Число мешканців притулку практично не змінюється. Якщо когось і вдається прилаштувати, то вакантне місце відразу займає інший. Головне питання притулку - чим годувати тварин, тож собак заселяють лише після узгодження з волонтерами, які й забезпечують тварин кормами. 

У дописі йдеться:

Утім, роздаємо собак у добрі руки будь-коли. Приходьте до нас у будь-який день. Собаки чекають на своїх господарів. Кожна з них стане вірним і неймовірно відданим другом. Вони вас ніколи не зрадять і обов’язково віддячать за добро взаємністю.

Нагадаємо, що поліцейські Вишгородщини спільно з поляками-волонтерами доправили гуманітарну допомогу мешканцям зони відчуження.



Читати "Моя Київщина" у Facebook