#

ДБР на Київщині та Львівщині обшукало майно родичів Медведчука та Козака (ВІДЕО)

05.05.2022 11:25
ДБР на Київщині та Львівщині обшукало майно родичів Медведчука та Козака (ВІДЕО)
Фото з місця події

Стало відомо, що ДБР наклало арешт на корпоративні права та рахунки суб’єктів господарювання, які належать родичам народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ДБР, на заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн.

У середу працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об'єктах, пов'язаних із родинами депутатів. Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, одна з них – на Київщині, а решта - на території Львівської області.

Дані обшуки проводилися у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області.

Під обшуку було вилучено цінні картини, предмети антикваріату, інші коштовності. Надалі ДБР буде ініційоване питання щодо накладення на них арешту та їх передачі до Національного агентства з управління активами.

Нині ДБР продовжує роботу щодо віднайдення та передачі коштів та майна, отриманих сумнівним шляхом, на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, що після авіаудару рашистів по селу Заруддя на межі Київської і Житомирської областей на місці удару вціліла фігура одного із галицьких князів-святителів.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook