#

Децентралізація: на Київщині хочуть утворити Переяславський район (ВІДЕО)

14.07.2020 18:59
Децентралізація: на Київщині хочуть утворити Переяславський район (ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 14 липня, відбувся брифінг Народного депутата України Анни Скороход стосовно утворення Переяславського району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина". 

Скороход закликала народних депутатів не підтримувати проекту постанови №3650 щодо нового районного поділу країни, а відправити її на доопрацювання і внесення змін з урахуванням всіх побажань жителів України. 

Не підтримуйте постанову №3650 в тому вигляді, в якому вона існує. Тому, що це повністю протирічить побажанням людей, а ми їх маємо чути в першу чергу. Люди бунтують, перекривають дороги, приходять під стіни Верховної ради, а їх просто не чують. Профільний комітет, яким чином ви приймаючи таке рішення, посилаючись на рекомендації КОДА та протокол, який абсолютно не відповідає дійсності? І вам про це відкрито люди говорять. Той протокол, відповідно до якого ви прийняли рішення є підробним і ті питання, які в ньому піднімалися не відповідають дійсності, - сказала вона. 

За словами Скороход, за Переяславський і Броварський райони проголосувала більшість, а при цьому утворюють Бориспільський та не враховують думку всіх громад, які об'єднуються під ці райони. 

Депутатка запропонувала повернути дану постанову на доопрацювання і створити в Київські області три райони, а саме Броварський, Бориспільський і Переяславський. 

Переяслав на сьогоднішній день є дуже важливим центом, який збирає в собі всю необхідну інфраструктуру, яка має враховуватися при методиці розподілу на регіони. У Переяславі функціонує лікарня, яка приймає з того ж Бориспільського району хворих на коронавірус на сьогоднішній день. Саме в Переяславі знаходиться реабілітаційна база АТОшникі, університет, одна з найбільших перевалок зерна на Дніпрі, яке з'єднує місто Переяслав із Чорним морем і т.д., - сказала вона. 

Нагадаємо, що 2 липня мешканці міста Переяслав почали проводити мирну акцію в знак протесту закону про ліквідацію Переяславського району. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram