#

Депутат з команди мера Ірпеня Маркушина захопив майно вартістю два мільярди

28.07.2023 16:00
Депутат з команди мера Ірпеня Маркушина захопив майно вартістю два мільярди
Олександр Пікулик

Голова фракції "Батьківщина" в Ірпінській міськраді Олександр Пікулик, який є одним із засновників ТОВ "Промоальт", що володіє земельною ділянкою, де розташований ЖК "Центральний", порушив правила угоди та привласнив будівельне підприємство

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сюжет "Апостроф-ТВ"

Адвокат потерпілого Максим Калиніченко розказав:

Співпраця почалася у 2018 році між ТОВ Промоальт” і ТОВ “Ірпінь Центр Парк”, засновником та 100% власником якого є мій клієнт Макаренко Максим Володимирович.  ТОВ “Промоальт” надало земельну ділянку, яка знаходилась в оренді. А мій клієнт від ТОВ “Ірпінь Центр Парк” робить забудову багатоповерхівки. У січні 2023-го року стало відомо, що ТОВ “Ірпінь Центр Парк” було незаконно переоформлено. На підставі підробного доручення, яке було видане у Польщі.

Втім польський нотаріус, вказаний у так званому “документі” про передачу прав ТОВ “Ірпінь-Центр-Парк”  – жодних подібних доручень ніколи не робив.

За словами юриста, на товаристві Ірпінь Центр Парк був офіційно працевлаштований директор цього підприємства, якого без його присутності незаконно було звільнено.

Адвокат зазначив:

У нашого законного директора почали вимагати оригінали документів, що стосуються товариства та печатки. Тобто у них на момент переоформлення не було жодного оригінального документа та печатки.

Після оформлення підробленої довідки, "Ірпінь центр парк" було переоформлено в реєстрі на представників Олександра Пікулика після перепродажу.

Максим Макаренко проінформував правоохоронців про оборудку, а також звернувся до Генеральної прокуратури та Офісу президента з проханням взяти справу під контроль. Проте після цього почалося затягування процесу та дзвінки з вимогами провести експертизи.

Поряд із тим, Олександр Пікулик почав продавати квартири в ЖК, і звернувся до ДІАМ за ліцензією для введення будинку в експлуатацію, але відповіді не отримав. Наразі корпоративні права "Ірпінь центр парк" заарештовані для проведення розслідування. У справі повідомляється про збитки у понад 1,7 млн гривень.

На додачу, Максим Макаренко є не єдиним, хто вже був або ще може стати жертвою ірпінського чиновника. Адвокат Максим Калініченко розповів:

Це не перше рейдерське захоплення Пікулика. Раніше він організував та захопив  будівлю військкомату в місті Ірпінь по вулиці Дем’яна Попова, після чого зніс її. Земельні ділянки передали  підконтрольним йому осібам, а надалі переоформили на нього.

Нагадаємо, що жіночий простір "Вільна" в партнерстві із Представництвом Датської Ради у справах біженців в Україні організовує юридичну консультацію для жителів Ірпінської громади та ВПО.


Читати "Моя Київщина" у Facebook