#

Депутата Обухівської міськради активісти звинувачують у лобіюванні інтересів нелегального бізнесу

21.09.2021 20:29
Депутата Обухівської міськради активісти звинувачують у лобіюванні інтересів нелегального бізнесу
Фото з мережі Інтернет

Громадська організація "Синергія-М" звинуватила депутата міської ради Обухова Віктора Малишева в незаконному лобіюванні інтересів нелегального пункту прийому металобрухту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Киеввласть".

Крім того, як заявили активісти, близька до депутата компанія незаконно використовує передану їй міською владою землю і замість функціонування об'єктів інфраструктури - готелі та ресторани, згідно з цільовим призначенням цих ділянок тут працює нелегальний пункт приймання металобрухту. Також озвучили низку інших серйозних звинувачень.

Так, зокрема, керівник цієї громадської організації Дмитро Мазур повідомив, що він минулого тижня отримав сигнал від сімей наркозалежних обухівчан про те, що їхні родичі, реабілітацією яких і займається "Синергія М", періодично здають крадені предмети комунального господарства (люки, каналізаційні решітки) до пунктів приймання металобрухту, а на отримані готівкові гроші купують собі наркотичні засоби. Із метою попередньої перевірки цієї інформації активісти організації спільно з Обухівського громадськими та журналістами вирішили провести спільне відвідування найближчих пунктів із приймання металолому. Серед інших об'єктів, вони відвідали приймальний пункт по вул. Чумацький Шлях в Обухові. У ході відвідування цього пункту оперативно прибув депутат Обухівської міськради Віктор Малишев і почав всіляко блокувати пересування журналістів, виганяти їх і погрожувати.

Дмитро Мазур розповідає:

Нас виштовхували, без нашої згоди знімали на телефон, по-суті, погрожували. І тільки коли журналісти Інформаційного бюро" Security-ua "включили камеру почався хоч якийсь діалог. Малишев заявив, що він вважає, що ми займаємося" рейдерством "і нас чекають проблеми. Ми відразу викликали поліцію. Малишев заявив поліції, що він друг господаря даного приймання металолому і що він проїжджав повз, бо "господар в Києві, то вирішив навести порядок.

Як з'ясувалося далі, власник є бізнес-партнером Малишева по іншому підприємствам. Згідно з публічною кадастрової карти України, дані земельні ділянки знаходяться в комунальній власності і були передані в оренду і суборенду громадянину ФЕНЮК Володимиру Олександровичу. А той, своєю чергою, згідно з відкритими джерел є співвласником ТОВ "Геній" (код ЄДРПОУ - 36890989), де інші засновники - Ольга Малишева, Володимир Геращенко. Керівником ж цього підприємства працює сам депутат Віктор Малишев. Тому, на думку обухівських громадських діячів, не виключено, що він де-факто може бути і співвласником незаконно функціонуючого пункту з приймання брухту.

На думку громадських діячів, особливий інтерес також представляють два з'ясувати обставини. Перше, депутат Віктор Малишев є головою комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, охорони пам'яток та історичного середовища Обухівської міської ради Київської області. І друге, ділянки де працює дана скандальне приймання оформлені з безліччю порушень - на цій орендованій у міста території згідно з документами не може перебувати пункт з приймання металолому.

Громадські працівники звернулися за консультацією до юристів адвокатського бюро "Ципін та партнери". "В адвокатському бюро з'ясували, що цільове призначення цих земельних ділянок (по кадастру 3223110100: 01: 031: 0045 і3223110100: 01: 031: 0055) визначено під будівництво і обслуговування готелю та ресторану. Як стверджують юристи подібна ситуація є грубим порушенням чинного законодавства. Адже Обухівська громада в особі депутатів давала землю в оренду не під пункт приймання брухту, а під розвиток інфраструктури - тобто для розвитку міста, - повідомив виданню Дмитро Мазур.

Факт прямих зв'язків голови профільної земельної комісії з даними нелегальним пунктом приймання, куди, як інформували Дмитра Мазура з ГО "Синергія-М" наркозалежні несуть крадені предмети комунальної власності, свідчить про корупцію.

Наразі, згідно з поданим ГО "Сіннергія-М" заяви Обухівським районним управлінням Національної поліції відкрито кримінальну досудове провадження № 12021116230000550. Громадські сподіваються, що і депутати повинні дати оцінку діяльності свого колеги, визначивши чи може він надалі представляти інтереси громади в даному питанні та керувати комісією міськради, завдання якої якраз дотримання і гарантування законності в земельних питаннях на території обухівської громади.

Нагадаємо, що в мережі з’явилися фотографії оновленої сесійної зали в Обухівській міськраді.

Читати "Моя Київщина" у Facebook