#

Депутати Ірпеня просять мера пояснити громаді махінації із зарплатами та підробкою рішень

03.04.2024 14:26
Депутати Ірпеня просять мера пояснити громаді махінації із зарплатами та підробкою рішень
Фото з місця події

Депутати Ірпінської міськради від фракції "Нові Обличчя" заявили про недовіру меру через можливі махінації із зарплатами та підробкою рішень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Партія “Нові Обличчя”, від якої обраний Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, прийняла рішення про виключення його з лав політичної сили. Як зазначають у партії, причиною стали факти можливої підробки документів та рішень міськради, махінації із заробітними платами, нарахування окремим працівникам виконкому міськради зарплат по 200 000 грн на місяць та інші системні порушення у часи війни та відбудови.

Усі без виключення заступники Ірпінського міського голови та депутати від фракції "Нові Обличчя" заявили про недовіру Олександру Маркушину через розкрадання місцевого бюджету через оформлення "мертвих душ" та відкати із заробітних плат працівників виконкому. Під час попереднього аудиту було виявлено, що зарплатня начальниці відділу кадрів виконкому у 2023 році становила майже 5000 грн в день. До організації "зарплатної схеми" були причетні близько 40 працівників міськради. Вцілому через маніпуляції з зарплатами за 23 рік у міста було вкрадено орієнтовно 17 мільйонів грн. Депутати звернулися до мера з проханням пояснити "трудовий внесок" кадровиці та наближених до нього осіб і задали питання, чому ці кошти розкрадаються, а не йдуть на ЗСУ та на відбудову. Паралельно були проведені журналістські розслідування, матеріали яких будуть передані до правоохоронних органів, з якими партія забезпечить максимальну взаємодію та надасть докази мародерства у часи війни

- повідомив голова партії "Нові Обличчя" Володимир Карплюк.

Дізнавшись скандальні факти про завищені нарахування зарплат працівникам міськради, підтасування депутатських рішень, депутати від фракції "Нові Обличчя" ініціювали винесення на порядок денний сесії низку проєктів рішень. Зокрема, депутати після зарплатного скандалу пропонують скоротити чисельність штату виконкому на 38 одиниць, корегувати фонд оплати праці на 2024 рік, затвердити типовий трудовий контракт із керівниками комунальних підприємств, а також на період воєнного стану приймати на роботу до виконкому ІМР чи звільняти з роботи винятково за погодженням Ірпінської міської ради, щоб громада бачила прозорість прийняття цих рішень.

Усі заступники Маркушина публічно висловили невдоволення махінаціями із зарплатами у виконкомі. Зокрема, заступниця мера Лідія Михальченко звернулася до міського голови з вимогою провести службове розслідування щодо фактів підробки її підписів на зарплатних табелях.

Перший заступник мера Андрій Кравчук заявив: “Щоранку двірники КП УЖКГ “Ірпінь” та слюсарі КП “Теплоенергопостач” виходять на роботу, щоб підтримати порядок та комфорт проживання мешканців Ірпінської громади. І кожен з них тяжко працює за заробітну платню 10-20 тис грн, намагаючись за ці кошти прогодувати всю родину. Та коли ці звичайні робітники дивляться, що у міськвиконкомі чиновники отримують по 200 тис грн на місяць, у них відпадає бажання працювати, бо це викликає зневіру, їхні натруджені руки просто-напросто опускаються. Я проаналізував штатні розписи та фінансові звіти і, будучи першим заступником Ірпінського міського голови зрозумів, що мені навіть не знайомі прізвища десятків людей. Це при тому, що я у щоденному контакті зі співробітниками, а двері мого кабінету завжди відкриті. Цьому мають бути надані здорові пояснення – по кожному працівнику, по кожному незрозумілому прізвищу, по кожній завищеній зарплаті. Інакше нас не зрозуміє кожен мешканець громади”.

Заступниця мера Юлія Устич теж публічно прокоментувала “зарплатний скандал”:

Як профільний заступник Ірпінського міського голови, я координую питання освіти та медицини нашої громади. Інформація про заробітні плати окремих працівників виконавчого комітету міськради стала для мене справжнім шоком. І у мене публічне питання до Олександра Маркушина – чому ірпінські лікарі та вчителі отримують по 15000-20000 гривень на місяць, а начальниця відділу кадрів отримує 5000 грн в день ? Це потрібно прямо та невідкладно пояснити громаді.
Коли команда партії “Нові Обличчя” йшла на вибори у 2020 році, ми декларували повну нетерпимість щодо корупції і були горді тим, що в Ірпені кошти витрачаються на соціально значимі об’єкти та розвиток міста. На фоні інших міст Ірпінь виділявся ефективними рішеннями, які зробили наше місто європейським. На жаль, на засіданні нашої фракції міський голова так і не дав депутатам відповіді на важливі питання. Чому вчасно не публікуються рішення міської ради та виконавчого комітету? Чому вся міськрада та значна частина громади говорить про фантастичні зарплати обраним чиновникам при тому, що місто ще не відбудовано і люди не можуть повернутися до свого житла? Кожен має право на помилку, але ніхто не має права на розкрадання коштів місцевого бюджету

- зазначив голова фракції “Нові Обличчя” Олександр Пащинський.

3 квітня партія “Нові Обличчя” опублікувала “10 перших запитань до мера Ірпеня Олександра Маркушина”:

  • Чому заробітна платня начальниці відділу кадрів більша, ніж у Премʼєр-міністра України, а у деяких начальників відділів більше, ніж у міністра?
  •  Чому в часи війни та відбудови відбувається несправедливе нарахування заробітної платні?
  •  Чому підроблялися рішення Ірпінської міської ради та підписи заступниці Ірпінського міського голови?
  •  Чому усі заступники Ірпінського міського голови та більшість депутатів фракції публічно звернулися до громади щодо порушень мером бюджетного законодавства, але мер так і не пояснив ці порушення?
  •  Чому на сайті Ірпінської міської ради системно не публікуються додатки до рішень сесії?
  •  Якщо так тяжко працюють працівники міськради, то чому останнє оприлюднене рішення Ірпінської міської ради датується 16.11.2023?
  •  Чому останній оприлюднений проєкт рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради датується 09.10.2023?
  •  Чому останнє оприлюднене рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради датується 25.07.2023?
  •  Чому мер Бучі активно розвиває технопарк, а Ірпінський міський голова попри обіцянки створити ІрпіньТехноПарк провалив роботу в цьому напрямку?
  •  Чому КП "Ірпіньводоканал" під фактичним Вашим керівництвом втратив свої об’єкти у Бучі та Ворзелі?

Ні сьогодні, ні раніше громада так і не отримала відповіді на ці питання”.

Нагадаємо, що мер Ірпеня Олександр Маркушин покинув партію "Нові обличчя".


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: