#

Депутати "Нашого краю" вимагають передати на баланс Гребінківської сільради водонапірну вежу

23.09.2021 17:50
Депутати "Нашого краю" вимагають передати на баланс Гребінківської сільради водонапірну вежу
Віталій Лисак

Депутати від "Нашого краю" в Гребінківській селищній раді вимагають оформити та  взяти на баланс селищної ради гідротехнічну споруду, що знаходяться на території Саливонківського старостинського округу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Йдеться про водонапірну вежу, яка обслуговує понад сто об’єктів, серед яких – школа та дитячий садок. 

За словами депутата селищної ради Віталія Лисака, після утворення Гребінківської територіальної громади, до складу якої увійшло село Саливонки, водонапірна вежа залишилася безгоспною:

Маємо величезну проблему, пов’язану з тим, що Саливонківська вежа раніше обслуговувалася за рахунок сільської ради, якої на сьогодні не існує. Комунальне підприємство селищної ради  "Гребінківське ЖКГ" мало взяти цей об’єкт на баланс, проте минув майже рік,  а технічна документація на нього й досі відсутня. Виходить, що фактично об'єкт є, а балансоутримувача немає. В разі аварійної ситуації, мешканці змушені будуть своїм коштом ремонтувати вежу.

Така ж ситуація в Саливонках склалася і з каналізаційними очисними спорудами, коли "Гребінківське ЖКГ" немає повноважень проводити їхню профілактичну та аварійну чистку. Як наслідок – стічні води потрапляють в ґрунт, а відтак становлять екологічну та епідеміологічну небезпеку для довкілля та населення. 

Віталій Лисак наголосив, що "Наш край" у Гребінківській селищній раді наполягає на негайному вирішенні даної ситуації. Адже ігнорування проблеми може призвести до непередбачуваних наслідків для сільської громади. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook