#

Депутати відвідали обласні спеціалізовані медзаклади в Боярці

20.05.2021 19:40
Депутати відвідали обласні спеціалізовані медзаклади в Боярці
Фото з місця події

У четвер, 20 травня керівництво Київської обласної ради разом з окремими депутатами на чолі з головою Боярської ОТГ Олександром Зарубіним відвідали Київський обласний фтизіатричний центр та Київську обласну дитячу лікарню

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на власні джерела.

Керівників облради та депутатів, які опікуються в області та на місцях проблематикою охорони здоров’я, материнства, дитинства та соціального захисту населення й пенсіонерів, цікавило, як саме на тлі пандемії та адміністративно-територіальних змін функціонують спеціалізовані медичні заклади та з якими проблемами зіштовхуються.

І якщо у віковому розрізі пацієнтами Обласної дитячої лікарні є найменші жителі регіону, то в обласному фтизіатричному центрі, навпаки, лікують від туберкульозу переважно дорослих. Спільною проблемою в обох лікарнях є нестача сучасних автомобілів невідкладної медичної допомоги та певні труднощі з фінансуванням. 

Про це керівництву Облради,  депутатам та представникам преси розповіли керівники цих спеціалізованих медичних закладів – Катерина Савінова та Василь Краченко.

Гості здійснили ознайомчу екскурсію підрозділами Київської обласної лікарні і навіть піднялися на горище його будівлі, де через застарілий шифер на даху стіни й стелі кількох поверхів лікарні постійно знаходяться у вологому стані, що робить косметичні ремонти у палатах переважно безглуздим заходом та суттєво погіршує в них мікроклімат.

Наскільки обласна влада здатна допомогти хворим діткам? Про це кореспондент нашого видання, за результатами побаченого, поспілкувався із заступником голови Обласної Ради Тетяною Семеновою, яка поставила собі за мету обстежити усі медичні заклади регіону, які знаходяться на обласному балансі.

Тож шукайте це інтерв’ю невдовзі на стрічці порталу "Моя Київщина".

Нагадаємо, що неподалік міста Боярка майже 200 пластунів із усієї Київщини взяли участь в триденному таборуванні Святого Юрія.

Читати "Моя Київщина" у Telegram