#

Держгеокадастр Київщини незаконно вивів ділянку землі з розпорядження Вороньківської громади, – поліція (ФОТО)

24.06.2021 14:35
Держгеокадастр Київщини незаконно вивів ділянку землі з розпорядження Вороньківської громади, – поліція (ФОТО)
Фото з місця події

Стало відомо, що Державний кадастровий реєстратор ГУ Держгеокадастру у Київській області на прохання директора одного з підприємств зареєстрував нову земельну ділянку, фактично перемістивши її у центр села Вороньків, вивівши з розпорядження громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Поліцейські з’ясували, що директор одного із підприємств Київщини звернувся до Державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області із заявою "про внесення виправлених відомостей до Державного земельного кадастру". У ній чоловік надав нову інформацію щодо місця розташування земельної ділянки. Реєстратор вніс виправлені відомості, і таким чином сформував та зареєстрував нову земельну ділянку, фактично перемістивши їй в центр села Вороньків Бориспільського району. Внаслідок цього з розпорядження громади вибуло понад 2 га. землі.

У поліції повідомляють, що викрили злочинну махінацію чоловіка працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Наразі реєстратору повідомлено про підозру за ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Тепер порушнику загрожує штраф від двох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років.

Нагадаємо, що перед судом постане посадовиця Держгеокадастру у Київській області, яка незаконно виділила18 земельних ділянок.



Читати "Моя Київщина" у Facebook