#

Державний архів Київської області представив проєкт, що забезпечить відкритий доступ до цифрових копій документів

16.12.2019 16:50
Державний архів Київської області представив проєкт, що забезпечить відкритий доступ до цифрових копій документів
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно Держархів Київської області презентував Е-Архів, що надає цифрові копії оригіналів документів, які зберігаються в його фондах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Державного архіву Київської області у Facebook.

На сьогодні Е-Архів зберігає такі одиниці з фондів: Ф-280 "Київська казенна палата", опис 2 (ревізькі казки), Ф-384 "Київська губернська комісія 1-го загального перепису населення у 1897 року, м.Київ", опис 2, переписні листи по Києву.

Проєкт надає цифрові копії зроблені з оригіналів документів виключно технічними засобами державного архіву і є частиною його Цифрового фонду користування (ЦФК). У нижній частині кожного файлу документа розміщені додаткові дані: назва архіву та номер фонду. Цифрові копії представлені на веб-сайті Державного архіву Київської області в рубриці Е-Архів.

Держархів продовжує працювати над поповненням Е-Архіва і планує постійне оновлення цієї рубрики.

Також нагадаємо, що в Державному архіві Київської області представили музейно-архівний проєкт "Історична Київщина – заповітна земля Кобзаря", присвячений 205-тій річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: