#

Директор ДП ДГ "Шевченківське" багатів за рахунок державного підприємства

04.12.2020 12:00
Директор ДП ДГ "Шевченківське" багатів за рахунок державного підприємства
Фото з мережі інтернет

Нещодавно стало відомо, що на Олега Балагуру – директора державного підприємства ДГ "Шевченківське" – було відкрито кримінальне провадження за фактом розкрадання державного майна і зловживання посадовими обов’язками

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Віталія Квашука у Facebook.

Вчора поліція та інші спецслужби провели обшук в Олега Балагури, який працює ще з 90-х років директором державного підприємства ДГ "Шевченківське". Обшук був пов’язаний із розкраданнями і зловживаннями на підприємстві.

Також відомо, що в кінці серпня 2020 року Офісом Генпрокурора було відкрито кримінальне провадження.

Проте, не зважаючи на це, людей-працівників ще тиждень тому почали масово відправляти на біржу, але примушують далі ходити на роботу, бо це ж їхні раби. Є думка що збирали гроші, щоб відкупитися, як це було раніше, але не вийшло, – написав Віталій Квашук.

Під минулим разом мається на увазі випадок, коли Олег Балагура підставив свого юриста Валентина Завальнюка, якого затримали в той час як він давав хабар обласній поліції.

Олег Балагура ще з 90-х років почав працювати директором державного підприємства ДП ДГ "Шевченківське". Також з того часу були створені приватні підприємства, які оформлені на його жінку. І після цього кількість земель, грошей та майна на цих підприємствах почали рости як гриби після дощу, а державне з 4 тис. гектар ледь зводило кінці. Зараз на приватних підприємствах вже більше 4 тис. га землі, багато техніки. А державне підприємство майже банкрот. Також державне підприємство не сплачує кошти за землю, бо як підприємство Академії аграрних наук звільнене від податку. Але замість науки Балагура вирощував ходові культури, продавав і багатів. Нарешті з’явилася надія, що є правда на цій землі – розповів на своїй сторінці у Facebook Віталій Квашук.

Нагадаємо, що Київський апеляційний суд скасував рішення Броварського міськрайонного суду щодо законності виділення в приватну власність частини захисної смуги Десни на території Пухівської сільради Броварського району, повернувши таким чином державі землі водного фонду вартістю близько 500тис. гривень



Читати "Моя Київщина" у Telegram