#

Директор підприємства "Макарівське лісове господарство" Рижук має у власності майже сім га землі (ВІДЕО)

27.01.2020 09:52
Директор підприємства "Макарівське лісове господарство" Рижук має у власності майже сім га землі (ВІДЕО)
Будинок Володимира Рижука

Директор державного підприємства "Макарівське лісове господарство", син колишнього губернатора Житомирщини часів Януковича Володимир Рижук проживає в елітному будинку та має сотні тисяч готівки у іноземній валюті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "ГО "Ревізор" у Faсebook.

Свій трудовий шлях у "Макарівське лісове господарство" Рижук розпочав робітником у 1995 році, а вже у 2000 очолив цю організацію.

"Однак, переглядаючи публічні данні нашого "героя" починають виникати перші обґрунтовані питання, а на що живе цей з виду звичайний лісівник з Макарівщини та звідки у такій не дуже прибутковій організації можна спромогтися заробити на такі шикарні умови існування, вести спосіб життя, який не відповідає доходам?" - йдеться у дописі.

Як зазначається, починаючи з 2003 року у власності декларанта та його дружини поступово опиняється з десяток земельних ділянок у різних куточках Макарівщини. Наразі Рижук у своїй власності має такі землі: площею 1200 метрів квадратних у селі Фасова; площею 9900 метрів квадратних у селі Копилів; площею 12150 та 8000 метрів квадратних у селі Маковище та площею 1200 метрів квадратних у селі Борівка. Водночас дружина має майже аналогічні за конфігурацією та розташуванням землі у власності, а саме: площею 1200 метрів квадратних у селі Фасова; площею 9900 метрів квадратних у селі Копилів; площею 2500 та 20000 метрів квадратних у селі Маковище та площею 1200 метрів квадратних у селі Борівка. Загальна площа земельних наділів родини складає понад 67250 метрів квадратних. Крім того у місті Києві декларант має квартиру в 104 метрів квадратних.

"При цьому родина проживає у великому житловому будинку в селі Маковище, в кінці вулиці Шевченко, координати 50.4491126, 29.8849754, Макарівського району, Київської області на площі понад 10 га землі з трьома ставкам, власним лісом та футбольним полем, весь маєток огороджений бетонним парканом. Як вказує декларант площа будівлі йому невідома, при цьому він не вказує господарські та інші споруди, не декларує площі земельної ділянки під будівлею та для обслуговування. Разом з тим будинок не введений у експлуатацію, що дозволяє суб’єкту уникати сплати податків та не несе за це жодної встановленої законом відповідальності. До речі, аналогічний будинов в тому самому селі коштує орієнтовно 370000 умовних одиниць", - розповідається у дописі.

Володимир Рижук їздить на автомобілі Toyota Land-Cruiser 100, 2006 року, який придбав у 2016 році за невідомою йому ціною. Вартість такого автомобіля станом на час придбання становить орієнтовно 25-30 тисяс доларів.

"Досліджуючи статки декларанта, які дозволяють йому придбати та користуватися усіма зазначеними благами бачимо, що за останні три роки він заробив трохи більше 550 тис грн, тобто його середньомісячна заробітна плата складала приблизно 15,5 тис грн. Дружина отримувала трохи більше 3 тис грн державної допомоги на рік. Значно більше коштів родина зберігає у Ощадбанку – 103 тис доларів. При цьому привертає увагу те, що проценти в загальній сумі 202 тис грн суб’єкт декларування зазначав лише у 2016, а от у наступних роках чомусь відсотки банк не виплачував чи їх попросту приховали", - йдеться дописі.

У 2015 році пан Рижук балотувався у депутати Київської обласної ради від блоку Перта Порошенка, однак громада Макарівщини не довірила йому свої голоси.

"На цей час нове керівництво Лісової агенції відсторонило заповзятливого директора та збирається звільнити з посади, але завдяки корупційним друзям та грошам він шукає можливість вплинути на нового керівника надавши йому неправомірну вигоду та залишитися на своїй посаді і надалі збагачуватися за рахунок державного майна. Тож, вважаємо, що найближчим часом такі компетентні органи, як НАЗК, ДБР, Офіс Генерального прокурора у складі САП та інші, приділять достатню увагу висловленим підозрам та фактам і досконало їх перевірять, а ми це проконтролюємо та будемо тримати під контролем" - наголошується у повідомленні.

Також нагадаємо, що 6 жовтня був скоєний замах на директора фармацевтичної компанії Ігоря Сало, інформація про якого досить неоднозначна та, переважно, має негативний контекст.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: