#

Директора комунального підприємства на Київщині викрили на хабарі (ФОТО)

18.11.2020 16:00
Директора комунального підприємства на Київщині викрили на хабарі (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині директор комунального підприємства вимагав у жителя столичного регіону неправомірну вигоду у розмірі 30 тисяч гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

Зазначимо, що задокументували злочинну діяльність генерального директора одного комунальних підприємства Київоблради співробітники Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ спільно з працівниками Слідчого управління поліції Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури області. 

Встановлено, що за надання в оренду офісних та складських приміщень, які знаходяться на балансі комунального підприємства без проведення аукціону, директор вимагав у жителя столичного регіону 30 тисяч гривень. Для отримання грошей посадовець залучив  посередника.

Затримали обох зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними першого траншу – 20 тисяч гривень.

Наразі тривають обшуки за місцем роботи фігуранта щодо вилучення інших речових доказів, що підтверджують його злочинну діяльність.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що найбільше звернень в контакт-центр Міністерства охорони здоров'я щодо протидії коронавірусу надходить з Київської області.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: