#

Діти з Дівичківської ОТГ наколядували 14000 гривень на допомогу ЗСУ

08.01.2023 14:00
Діти з Дівичківської ОТГ наколядували 14000 гривень на допомогу ЗСУ
Фото з місця подій

Учора, 7 січня, учні Стовп'язької гімназії, що у Дівичківській ОТГ, наколядували 14 тисяч 600 гривень для підтримки українських захисників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Учасники Коляди готувалися до благодійної акції протягом двох тижнів. Класна керівниця Ірина Бабкіна розповіла:

За два тижні до канікул я запропонувала своїм учням поколядувати селом, таким чином порадувати жителів нашого краю, нагадати про українські традиції та підтримати ЗСУ. Вони погодилися, ми підготували виступ на шість хвилин з віршами та різдвяними піснями: "У Вифлеємі нині новина", "Добрий вечір тобі, пане господарю".

Колядники красиво вбралися: хлопчик, одягнений у жупан, шаровари та козацьку шапку, носив головний символ Різдва Христового – зірку, сім дівчаток одягли барвисті хустки. Разом з вчителькою діти вирушили колядувати о 8-й ранку і до 15-ої пройшли близько сорока осель хутору Веселе та села Стовп'яги, загалом подолавши більше десяти кілометрів.

Ірина Бабкіна зауважила:

Люди приймали нас дуже тепло й радісно: коли бачили такий гурт, виходили з дворів і кликали зайти й до їхніх осель, і ми нікому не відмовили. І водії автомобілів зупинялися, просили заколядувати. Під час коляди ми зібрали 14 600 гривень. Дуже задоволені, бо, чесно кажучи, не очікували такої суми. Порадившись з батьками, вирішили, що частину коштів все ж розділимо між дітьми, бо вони дуже старалися, стомилися, а 10 600 гривень я перерахую до офіційного фонду допомоги Збройним Силам.

Нагадаємо, що протягом 2022 року на Переяславщині народилося 357 немовлят та померли 1110 людей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook