#

Для онкохворих Броварщини зібрали 176 тисяч гривень (ФОТО)

05.11.2018 17:07
Для онкохворих Броварщини зібрали 176 тисяч гривень (ФОТО)

Днями стало відомо, що фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості InternationalCharityFestival "Inna-Brovary" зібрав 176 тисяч гривень для онкохворих

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Громадський Ревізор".  

Фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості InternationalCharityFestival "Inna-Brovary" проводять у місті вже третій рік поспіль і кожного разу він вражає своїми масштабами і амбіціями його головного організатора (у хорошому сенсі звісно) – Благодійного фонду "Інна". Це проект, який починався з невеликих акцій та ярмарок на загальноміських заходах, на сьогодні має статус міжнародного.

"Наш фестиваль перетворився вже у великий міжнародний проект і я щасливий від того, що благодійність у Броварах сьогодні дуже стрімко розвивається. Наприклад, СШ № 7 та гімназія ім. С. Олійника вже самі проводять акції і збирають кошти на підтримку для наших підопічних. У рамках фестивалю свої пожертвування вносять і підприємці нашого міста. Окрема величезна подяка нашим друзям з французького міста Фонтене-су-Буа та польського Краснік, які підтримують і долучаються до участі у фестивалі. Призові місця, звісно, неможливо дати усім, тому ми вдячні за розуміння і підтримку всіх учасників, нашому поважному журі, які знайшли час і приїхали до нас. Разом ми робимо велику справу", - зазначив засновник БФ "Інна" Віталій Чучеров.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Вже традиційно фестиваль проходив у два етапи. 27 жовтня відбулось відкриття та власне сам конкурс у п’яти номінаціях. До речі, участь у конкурсі взяли 162 учасники, а це близько 600 осіб – і колективів, і сольних виконавців - з різних міст Київщини та Європи. А вже у неділю, 28 жовтня, завершальною нотою фестивалю став гала-концерт у ТРЦ "Термінал". Усіх учасників конкурсу нагородили медалями та дипломами, а власниками вищої відзнаки фестивалю – Гран-Прі, стали:

У номінації "хореографія":

- Зразковий ансамбль дитячого танцю "Перлинка" (Боярка);

- Зразковий колектив сучасного танцю "Альтаїр" (Бровари);

- Зразковий хореографічний колектив "Тріумф" (Бровари).

У номінації "оригінальний жанр":

- Єва Дорабіальські (Франція).

У номінації «вокал» (народний и естрадний):

- Юлія Хмелярська (Польща);

- Віра Кострова (Київ)

У номінації "інструментальне виконавство":

- Дар’я Борзенкова (Бровари);

- Вікторія Саєнко (Київ).

У номінації "образотворче мистецтво"

Гран-прі завоювала Аліса Бєлова (Бровари).

Повний список призерів і переможців можна подивитися тут.

"Наш фонд дякує усім броварським колективам за допомогу в організації та участь. Окрема вдячність адміністрації та депутатському корпусу Броварської міської ради, які підтримали цей проект", - зазначають організатори фестивалю "Інна-Бровари".

Теплі слова подяки на фінальному гала-концерті висловила також заступник міського голови Лариса Виноградова: "Страшна чума ХХІ століття – онкологічні захворювання, які зараз діагностують навіть у новонароджених дітей. І я дуже вдячна Віталію Миколайовичу та Людмилі Іванівні, які більше чотирьох років тому організували Благодійний фонд допомоги онкохворим у нашому місті. Зрозуміло, що влада не може самостійно вирішити це питання, але разом з вами ми можемо зробити дуже багато. І я дякую кожному, хто долучився до акції - за ваше милосердя, за добро, за те, що не закриваєте очі на таку надважливу проблему і допомагаєте людям, які особливо потребують нашої підтримки"

Приємним подарунком для гостей на гала-концерті став виступ легендарного українського гурту "Табула Раса", який викликав таке приємне відчуття легкої ностальгії.

Ну і головне. За підсумками фестивалю вдалося зібрати близько 176 тис. грн., з яких - 170 078 грн. – благодійні внески від учасників конкурсу, 3 339 грн. зібрали в благодійні скриньки, 832 грн. – від творчої майстерні "Руда Лисиця", та 1500 грн. вдалося отримати від продажу картини на благодійному аукціоні, який провели під час гала-концерту. Окрім цього, у рамках фестивалю 65 тис. грн.. пожертвували підприємства міста.

Як зазначають організатори, усі зібрані від проведення фестивалю-конкурсу кошти підуть на лікування жителів Броварщини, які борються з онкологічними захворюваннями.

Боротися з страшним недугом можна різними методами. У фонду "Інна" - своя стежина. Вони дарують людям можливість проявити свої найкращі якості – стати благодійниками, даруючи свою творчість, свій настрій та надихаючи на жагу до життя. Дякуємо вам за можливість допомагати…

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: