#

До 14 років ув'язнення засудили внучку та її друга за катування бабусі у Броварах

09.12.2023 13:35
До 14 років ув'язнення засудили внучку та її друга за катування бабусі у Броварах
Фото з місця подій

7 грудня суд виніс вирок школярці, яка разом зі своїм хлопцем насмерть закатувала рідну бабусю у Броварах у 2017 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Бабуся нібито вимагала від своєї онучки займатись навчанням та забороняла зустрічатись із хлопцем. 

Неповнолітня школярка та хлопець були уродженцями росії. Вони почали зустрічатись, проте бабуся дівчини була проти. А тому пара, щоб почати жити разом, вирішила вбити жінку. 

Для цього школярка впустила свого хлопця до квартири та вдавала, що спить. Коли бабуся пішла будити онучку до школи, молодик напав на неї. Він душив бабусю, бив її металевою палицею (котра невдовзі зламалась) та табуретом по голові, а жінка все ще була живою. Згодом хлопець наказав потерпілій піти до ванни, взяв ніж та порізав її, проте не вбив. Тоді онучка жінки дала своєму хлопцю інший ніж і після численних травм (близько 42 ножових поранень) бабця померла. 

Після скоєного зловмисники вкрали банківську картку потерпілої, зняли звідти 6000 грн та намагались спалити квартиру своєї жертви. 

На суді підозрюваний хлопець свою провину визнав. Він розповів, що вже 7 років сидить в СІЗО та кожного дня обдумує свій вчинок. 

Онука покійної розповіла, що бабця дбала про неї та фінансово утримувала. Дівчина додала, що попри це бабуся чинила на неї моральний та фізичний тиск, іноді навіть била. Підозрювана додала, що вона навіть хотіла вчинити самогубство. Також на суді вона розповіла, що думала, що бабусю вдасться вбити з першого удару і до також жорстокості не дійде. 

Сусідка вбитої на суді пояснила, що вона чула крики бабусі, проте думала, що родичі просто сваряться.

Суд визнав хлопця і дівчину винними та засудив їх до 14 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що двоє жителів Київщини отримали довічний термін ув'язнення за вбивство слідчої.

Читати "Моя Київщина" у Facebook