#

До 2026 року планують завершити ремонт київського півкільця від Жулян до Вишневого

20.07.2022 09:40
До 2026 року планують завершити ремонт київського півкільця від Жулян до Вишневого
Фото з місця подій

До 2026 року мають відремонтувати ділянку від Жулянського шляхопроводу до повороту в місто Вишневе

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Prozorro.

"Київавтодор" оголосив тендер на капітальний ремонт півкільця від Жулянського шляхопроводу до повороту в місто Вишневе. Очікувана вартість закупівлі – 626,4 млн грн. Тендер оголосили ще до початку повномасштабного наступу РФ. Початок аукціону відбудеться 16 серпня. Дати початку торгів були перенесені.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має здійснити капітальний ремонт Київського півкільця до кінця 2026 року. У ході ремонту мають демонтувати елементи існуючих споруд, оновити дорожнє покриття, укріпити узбіччя, відремонтувати підземний перехід, облаштувати дощову каналізацію та встановити нове освітлення.

Під час ремонту мають облаштувати велосипедну доріжку площею покриття 1500 квадратних метрів, острівці безпеки, встановити 410 штук антипаркувальних стовпчиків. До переліку робіт входить встановлення нових дорожніх знаків, світлофорів, огородження, нанесення розмітки, благоустрій та озеленення, зокрема йдеться про 548 платанів.

Через війну київський бюджет втратить до третини очікуваних доходів – близько 20 млрд гривень. Цього року місто мало відкрити Подільсько-Воскресенський міст та продовжити будівництво метро на Виноградар. Проте, плани відкладаються.

14 липня Київрада внесла зміни до бюджету. Рішення, які прийняли депутати КМР, дозволить перерозподілити видатки загального і спеціального фондів та збільшити фінансування пріоритетних для міста напрямів. Зокрема, утримання та розвиток громадського транспорту, доріг та відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ.

Нагадаємо, що майже всі школи Ірпеня зазнали руйнувань під час наступу ворожої армії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook