#

До "Армії відновлення" Київської області приєдналися 770 громадян

14.12.2022 17:30
До "Армії відновлення" Київської області приєдналися 770 громадян
Фото з мережі Інтернет

У Київській області до суспільно корисних робіт у рамах проєкту "Армія відновлення" залучено найбільшу кількість безробітих з-поміж 9-ти областей – 770 осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Наразі суспільно корисні роботи проводяться у 9 областях – Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській, Волинській. Найбільше безробітних залучено у Київській області – 770 осіб, Сумській – 739 осіб та Полтавській – 697 осіб.

За виконання робіт безробітним виплачено вже 18,3 млн грн. Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна повідомила, що проєкт "Армія відновлення" діятиме й у 2023 році, тому на організацію громадських та суспільно корисних робіт в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на настіпний рік передбачено 154 млн грн.

Тетяна Бережна розповіла:

Ми залучаємо людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни і таким чином надаємо їм можливість перейти в статус зайнятих осіб та отримувати за виконання суспільно корисних робіт щонайменше 6700 грн. На сьогодні 3314 безробітних вже виконують такі роботи у 9 областях.

Нагадаємо, що енергетики Київської області продовжують працювати у посиленому режимі, аби у найближчий час вийти на планові відключення світла.

Читати "Моя Київщина" у Telegram