#

До "Борисполя" прибув спецрейс з гуманітарною медичною допомогою

27.05.2020 13:30
До "Борисполя" прибув спецрейс з гуманітарною медичною допомогою
Фото з мережі Інтернет

Учора, 26 травня, до аеропорту "Бориспіль" прибув з Катару спецрейс "Qatar Airways" із гуманітарною медичною допомогою для підтримки України у боротьбі проти пандемії COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу МЗС.

Вантаж вагою майже 9 тонн містить засоби індивідуального захисту для медичних працівників, зокрема, медичні халати, окуляри, маски, респіратори, рукавички, лицеві щитки та комбінезони, - йдеться у повідомленні.

Літак в аеропорту зустрічали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із послом держави Катар в Україні Гаді аль-Гаджрі.

Надана гуманітарна допомога - результат домовленостей, досягнутих між президентом України Володимиром Зеленським і Еміром Катару Шейхом Тамімом Аль Тані 6 травня, а також домовленостей міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із міністром закордонних справ Катару Шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані від 7 травня 2020 року.

Також нагадаємо, що Кабмін оприлюднив постанову, яка передбачає запуск міжнародних рейсів для членів морських екіпажів, які направляються з або на судно - через аеропорт "Бориспіль".

Читати "Моя Київщина" у Facebook