#

До бюджету Бучанської ОТГ недобросовісний забудовник сплатить понад 1 млн. грн

05.07.2021 18:30
До бюджету Бучанської ОТГ недобросовісний забудовник сплатить понад 1 млн. грн
Фото з мережі Інтернет

Київська обласна прокуратура вжила заходів до стягнення в судовому порядку із недобросовісного забудовника заборгованості із сплати коштів пайової участі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

У ході здійснення будівництва багатоквартирного житлового будинку, на виконання вимог містобудівного законодавства, суб’єкт господарювання зобов’язався до здачі будинку в експлуатацію сплатити понад 1 млн. грн. у розвиток інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури села Софіївська Борщагівка Бучанського району.

Однак, завершивши будівництво замовник свої зобов’язання перед громадою не виконав, кошти не сплатив.

Встановивши вказаний факт, Київською обласною прокуратурою, з метою захисту інтересів територіальної громади та поновлення їх прав, подано до господарського суду Київської області позовну заяву про стягнення вказаної заборгованості.

За принципової позиції прокуратури, суд стягнув із забудовника на користь місцевого бюджету понад 1 млн. грн. пайової участі.

Нагадаємо, що на Київщині двом особам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram