#

До Дня незалежності в Ірпені завершать відбудову дитсадка "Рута" (ФОТО)

21.08.2023 13:00
До Дня незалежності в Ірпені завершать відбудову дитсадка "Рута" (ФОТО)
Фото з місця події

До Дня Незалежності буде завершено реконструкцію дитсадка "Рута" (колишня назва "Радість") в Ірпені, який зазнав сильних обстрілів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника мера Ірпеня Андрія Кравчука.

Цей дитсадок зазнав найбільших пошкоджень у громаді через російську окупації. У результаті неодноразових обстрілів приміщення, вибухової хвилі та пожежі заклад було пошкоджено на 75%.

До великої війни "Радість" був одним із найбільших садочків у громаді, його відвідували близько 400 дітей густонаселеного мікрорайону міста, з якими займалися 65 працівників.

До відбудови закладу залучили уряд Литви, і в честь допомоги литовського народу перейменували його на "Рута". Балтійська країна виділила на відбудову 3,4 млн євро.

Після проведених робіт з відновлення в дитсадку буде нова сучасна триповерхова будівля площею більше 4500 м2. Садочок зможуть відвідувати близько 400 вихованців, об’єднаних у 13 груп. У закладі буде музична та спортивна зали, кабінети для додаткових занять, сучасні спортивні та ігрові майданчики.

Для дітей з особливими освітніми потребами створені усі належні умови для навчання та виховання (пандус, ресурсна кімната, навчальне обладнання). У підвальному приміщенні закладу буде укриття з сучасним обладнанням.

Нагадаємо, що 12 серпня в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбулося нагородження лавреатів Літературної премії Ірпеня за 2021 рік.


Читати "Моя Київщина" у Facebook